Aparaaditehasesse tekib omanäoline raamatupood

Tartu Postimees
Copy
Tartu loomemajanduskeskuse inkubant Kristel Kalda avab augustis Aparaaditehases kogukondliku raamatupoe Biblioteek.
Tartu loomemajanduskeskuse inkubant Kristel Kalda avab augustis Aparaaditehases kogukondliku raamatupoe Biblioteek. Foto: Biblioteek

Augustis avab Aparaaditehases Tartu loomemajanduskeskuse inkubant Kristel Kalda kogukondliku raamatupoe Biblioteek, mis koondab raamatusõpru regulaarselt lugemisklubisse ja korraldab raamatuesitlusi.

Valitud kirjandusteoste hulgast leiab poest nii ilu- kui teadmiskirjandust, laste- ja noorteraamatuid, elukunstiteoseid kui ka väikese valiku muukeelset kirjandust.

Uus raamatupood keskendub Lõuna-Eesti kirjandusele ja Eesti autorite tutvustamisele välismaalastele. Poest leiab ka terve riiulitäie teistesse keeltesse tõlgitud eesti kirjandust. Lisaks uutele raamatutele on müügil valik kasutatud raamatuid. Rühmadele korraldab Biblioteek ettetellimisel raamatusoovituste õhtuid.

Bibilioteek asub Aparaaditehases (Kastani 42, 1. sissepääs) ja ootab 5. augustist raamatusõpru esmaspäevast reedeni kell 10–18 ning laupäeviti kell 11–16. Biblioteegi avamine on osa ka 2. augustil algava armastusfilmide festivali Tartuff programmist.

Raamatupoe loomist toetas Hooandja ühisrahastusplatvormil enam kui 180 inimest. Peale asutaja Kristel Kalda kuulub Biblioteegi meeskonda Eesti kultuurkapitali kirjanduspreemia nominent Joosep Vesselov.

Kristel Kalda on Tartu loomemajanduskeskuse inkubant ning lisaks Biblioteegile koordineerib ta ka lugemisklubi Trükimust ja Pool Pokaali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles