Vaba Akadeemia loeng ⟩ Siim-Tanel Annus toob oma piltidega Tartu ülikooli raamatukokku sõnu juurde

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Siim-Tanel Annuse näitus algab raamatukogu fuajees pildiga 1739. aastal ilmunud esimese eestikeelse täieliku piiblitõlke esileheküljest.
Siim-Tanel Annuse näitus algab raamatukogu fuajees pildiga 1739. aastal ilmunud esimese eestikeelse täieliku piiblitõlke esileheküljest. Foto: Sille Annuk

Tartu ülikooli raamatukogu köidetes talletatud sõnu on nii palju, et keegi ei suuda neid kokku lugeda. Leidub ka raamatuid, milles on kirjas esimesed eestikeelsed sõnad, mis on ajavoos meie ette ulatunud. Mõned nende sõnade hulgast on oma teostes vaatamiseks seadnud kunstnik Siim-Tanel Annus raamatukogus näitusel «Neli aastaaega». Täna tutvustab ta väljapanekut Vaba Akadeemia loengusarjas.

Raamatukogu on näituse tutvustuseks kirjutanud, et intuitsioonist ja iseenda füüsilisest väest lähtuv kunstnik Siim-Tanel Annus on oma loomingust välja pannud muu hulgas pildid tuleringidest, mida ta on pildistanud oma aias õunapuu juures, ja maalid, mille lõuendile ta on keerutanud värviringe.

On veel teoseid sarjast «Ilmapuu», millel on kujutatud Albu valla vana elamu palgiotsad. Näituse vaataja saab tutvuda ka kunstnikule talle seni olulisima autasu, aastal 2015 Nanjingi rahvusvahelise kunstifestivali peaauhinna toonud teostega. Nendeski on peamine motiiv ring, nii et näituse seob tervikuks idee inimese eluringist, mis nagu aastaringki märgib kestlikkust koos pideva muutumisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles