Bigbändimuusika meelitas tüdrukuid keerukujusid viskama

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy
Bigbandmuusika võlu autodeta puiesteel.
Bigbandmuusika võlu autodeta puiesteel. Foto: Aime Jõgi

Tartus autovabaduse puiesteel kõlab täna kuni õhtuni välja bigbändide muusika. Alanud on seitsmes Happy Big Band Weekend, mille seekordne staar on saksofonist, pedagoog ja dirigent Lätist – Renars Lacis. Tema orkester Ventspils Big Band alustab esinemist kell 18.

Tooliridasid autovabaduse puiestee pealava ette seatud ei ole, sest bigbändide svingilik ja sageli fokstrotirütmis muusika on paljude tantsijate lemmik. Nii on tooliridade asemel kunstmuruga tantsuplats.

Heast puhkpillimuusikast sündinud keerukujud.
Heast puhkpillimuusikast sündinud keerukujud. Foto: Aime Jõgi

Seda, mida muusika inimese keha ja hingega paugupealt teha võib, on näha nelja tüdruku pealt. Küllap teeksid täiskasvanudki sedasama, kui keset suvepäeva saaks tuled natuke hämaraks lasta. Tüdrukutelt meelitas keerukujud välja täpsete rütmidega kaitseliidu Tallinna maleva bigbänd Peeter Saani juhatusel.

Tänased teised esinejad on Lõuna-Eesti noorte bigbänd Band Livland, dirigent Anton Kogan; Tallinna tehnikaülikooli bigbänd, dirigent Kristina Bianca Rantala; Tartu saksikoor, juhendaja Toomas Peterson; Ventspils Big Band, dirigent Renars Lacis ja päeva lõpetab bigbänd Tartu, solistid Uku Suviste ja Kreet Stubender.

Lapsed julgevad teha seda, millest suurtel süda vaid unistab.
Lapsed julgevad teha seda, millest suurtel süda vaid unistab. Foto: Aime Jõgi
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles