Tartu sportlased kauges Jaapanis: parem keeruline olümpia kui üldse mitte

Lenel Karu
Copy
Kregor Zirk (vasakul) pole tänavu olümpiale jõudnud kergesti. See on esimene kord elus, kui ta on pidanud nelja kuu jooksul neli korda oma tippvormis olema.
Kregor Zirk (vasakul) pole tänavu olümpiale jõudnud kergesti. See on esimene kord elus, kui ta on pidanud nelja kuu jooksul neli korda oma tippvormis olema. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Täna algavad Tokyo suveolümpiamängud on suure tõenäosusega ühed ärevaimad ajaloos, sest korra juba edasi lükatud suursündmus toimub ikkagi olukorras, kus koroonaviirus ei näita taganemise märke.

Samal ajal on sportlased pikka aega janunenud tipptasemel võistluste järele ning olümpiaga kaasnev adrenaliinitulv ja melu peavad andma tähtsa kogemuse igale osalejale terveks eluks. Eesti 34-liikmelises olümpiakoondises esindab Tartut kaheksa sportlast. Nende jõupingutustele saab kaasa elada nii teleülekannete kui sotsiaalmeedia vahendusel.

Nii näiteks teeb juba homme Tokyos olümpiadebüüdi ujuja Kregor Zirk, kelle teekond sellesse starti pole olnud kerge. «Midagi pole lihtsasti tulnud: korduvalt jäi normi täitmine sajandike kaugusele, mis oli frustreeriv ja nõme. Õnneks see lõpuks õnnestus ja mul on väga hea meel siin olla,» kinnitas Zirk eile Tartu Postimehele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles