Veeriku kool saab liikuma kutsuva õueala

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Pallumänguplats
Pallumänguplats Foto: Ove Maidla

Augustis hakatakse ehitama Tartu Veeriku kooli liikuma kutsuvat õueala, mis oli üks eelmise aasta kahest kaasava eelarve võiduideest. Tartu linnavalitsus rahastab ehitust kaasavale eelarvele lisaks 256 000 euroga, et luua terviklik lahendus uute atraktsioonide ja juba olemasoleva ala vahel.

«Nii õuesõpe kui ka tervisesport on viimase aastaga omandanud hoopis uue tähenduse. Linn toetab täiendavalt Veeriku kooli liikuma kutsuva ala ehitamist, et võimaldada koolilastele kvaliteetseid õuesõppe võimalusi, aga pakkuda ka Veeriku piirkonnas tänapäevaseid tingimusi tervisespordiks,» ütles linnapea Urmas Klaas.

Veeriku kooli liikuma kutsuvale õuealale tulevad pumptrack'i rada, parkuuriväljak, kummikattega liikumisväljak ja jõulinnak, lauatennise lauad, uued istumiskohad ning maasisesed batuudid. Lisaks rekonstrueeritakse korv- ja võrkpalliplatsi katendid, korrastatakse haljastus ning rajatakse välivalgustus ja uus kõnnitee. Koolivälisel ajal on kogu õueala kogukonna kasutuses.

Õueala ehitustööd lähevad maksma 356 000 eurot, millest 100 000 eurot on kaasava eelarve osa. Riigihankel oli edukas OÜ Lars Laj Eesti pakkumus.

Õueala hakatakse ehitama tänavu augustis ning see valmib novembris.

Möödunud aasta Tartu kaasava eelarve konkursil said enim hääli Tartu Veeriku kooli liikuma kutsuv õueala ja Raadi rohelise jalgpallipargi tribüünihoone. Tartu korraldab kaasavat eelarvet juba 2013. aastast, tehes seda esimese omavalitsusena Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles