Tartu pakub ettevõtetele abi töötajate kohapeal vaktsineerimiseks

Armas Riives
, reporter
Copy
Pildil töö Tartu vaktsineerimiskeskuses.
Pildil töö Tartu vaktsineerimiskeskuses. Foto: Margus Ansu

Täna saatsid Tartu linnavalitsus ja Tartu ülikooli kliinikum Tartu suurematele ettevõtetele kirja, milles pakkusid abi töötajate vaktsineerimiseks ettevõttes kohapeal või nende toomiseks tasuta transpordiga vaktsineerimiskeskusesse.

Tartu abilinnapea Mihkel Leesi sõnul pingutavad linn ja kliinikum selle nimel, et Tartu jääks avatuks ka sügisel. «Otsime pideval uusi võimalusi, kuidas inimestele vaktsineerimine veelgi käepärasemaks teha. Seetõttu otsustasime ka ettevõtetele oma abi pakkuda,» sõnas ta.

Tartu linn tellib ettevõtetesse, kus on vähemalt kümme vaktsineerimishuvilist, bussi vaktsineerimiskeskusesse ja tagasi sõiduks. Bussi on võimalik tellida 2.–15. augustil ja selle eest tasub linn.

Ettevõtetes, kus on 40 ja enam vaktsineerida soovijat, korraldavad Tartu ülikooli kliinikum ja Tartu linn vaktsineerimise ettevõttes kohapeal.

Kliinikumi vaktsineerimismeeskonna koordinaatori Tiina Tederi sõnul on vaktsineerimine ainus võimalus tavapärase elu juurde pöördumiseks. Tartus on vaktsineerimine olnud päris aktiivne, siin on üle 65 protsenti elanikest vaktsineeritud.

«Samas me teame, et sellest ei piisa, mistõttu julgustame kõiki ettevõtteid kindlustama vaktsineerimise abil töötajatele sügistalviseks perioodiks tugevam tervis. Kliinikumi vaktsineerimismeeskonna väljasõit suuremasse kollektiivi on väga mugav, kiire ja kättesaadav võimalus, mille vastu on juba ka huvi üles näidatud,» ütles Teder.

Kliinikumi ja linna koostöös on teist nädalat kliinikumi vaktsineerimismeeskond autovabaduse puiesteel jagamas teavet Covid-19 vastu vaktsineerimise kohta. Sõite jätkab ka süstikbuss, mis viib soovijad kesklinnast vaktsineerimiskeskusesse vaktsiinisüsti saama.

Buss väljub sel nädalal kesklinnast iga poole tunni tagant:

Süstikbuss viib soovijaid autoabaduse puiesteelt vaktsineerimiskeskusesse.
Süstikbuss viib soovijaid autoabaduse puiesteelt vaktsineerimiskeskusesse. Foto: Sille Annuk
  • 20.07 kell 14.30–17
  • 23.07 kell 10.30–13

Tartu vaktsineerimiskeskuses saab augusti lõpuni vaktsineerida ilma ette registreerimata. Rohkem infot leiab siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles