Sangla turbaauna põlengu kustutustööd jätkuvad ja olukord on kontrolli all

Lenel Karu
, reporter
Copy
Elva vallas Väike-Rakke külas süttis eile Sangla turbarabas 40 meetri pikkune ja 5 meetri kõrgune ning laiune turbaaun, mille kustutustööd on pooleli.
Elva vallas Väike-Rakke külas süttis eile Sangla turbarabas 40 meetri pikkune ja 5 meetri kõrgune ning laiune turbaaun, mille kustutustööd on pooleli. Foto: Arvo Meeks

Eile õhtul kell 17.28 teatati, et Elva vallas Väike-Rakke külas süttis Sangla turbarabas 40 meetri pikkune ning viie meetri kõrgune ja laiune turbaaun. Kustutustöödel olid abiks kaks ekskavaatorit ja turbapinnasefrees, lisaks kaasati kaks kustutusvarustuses ATVd ning vett toodi kolme paakautoga 800 meetri kauguselt. Kustutustööd lõpetati kell 00.52 öösel ning need jätkusid täna hommikul.

Lõuna päästekeskuse pressiesindaja Marek Kiik ütles, et Sangla turbatootmisalale eile ennelõunal olukorda kontrollima läinud päästjad avastasid turbaauna sisse levinud tulekolde ning üksikuid välimisi koldeid.

«Eile reageeriti suuremate jõududega – neli paakautot ja kolm päästeautot 10 mehega, kelle hulgas ka päästetöö juhiks olev operatiivkorrapidaja. Veel kaasati päästetöödele maastikusõiduk UTV ning kaks kustutusvarustuses ATVd,» rääkis Kiik.

Ta lisas, et täna nii suuri jõude vaja pole olnud ja kohapeal tegutsevad ainult Tartu Annelinna päästjad, kellele viivad lisavoolikuid ja varustust Elva päästjad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles