Ettevaatust! Jõgevamaal on äärmiselt suur tuleoht

Henn Uuetoa
, tartu@postimees.ee
Copy
16-20.07 on võimalikud üksikud harvad sajuhood, mis üldist tuleohtu ei vähenda, ennemini jätkub tuleohu suurenemine,
Lääne-Eestis III-IV, kohati V klassini, idapoolsetes maakondades IV-V klassini, lokaalselt hoogsadude piirkonnas väheneb II-III klassini.
16-20.07 on võimalikud üksikud harvad sajuhood, mis üldist tuleohtu ei vähenda, ennemini jätkub tuleohu suurenemine, Lääne-Eestis III-IV, kohati V klassini, idapoolsetes maakondades IV-V klassini, lokaalselt hoogsadude piirkonnas väheneb II-III klassini. Foto: Riigi Ilmateenistus

Päästeamet hoiatab, et looduses valitseb valdavas osas Eesti mandrialast suur tuleoht. Jõgevamaal ja Lääne-Virumaal on tuleoht äärmiselt suur. Ettevaatlik tasub olla ka ralliraja ääres oleval publikul.

Looduse kuivuse tõttu hoiatab päästeamet igasuguse tuletegemise eest, sest väiksemgi säde võib põhjustada ulatusliku tulekahju metsas ja maastikul. Samuti kutsub Päästeamet olema ettevaatlik rajaääres olevaid rallisõpru. «Olles looduses tuleb olla eriti ettevaatlik, sest ka väike tegu võib saada saatuslikuks,» kirjutas Sandra Nahkur Päästeametist.

Kui praegusel ajal mitte kuidagi ei saa lõket tegemata jätta, tuleb lõkkease korralikult ette valmistada ning puhastada taimestikust ja piirata see koht mulla või kividega. Lõkke valvajal peavad käepärast olema ka tulekustutusvahendid.

Tuulise ilmaga tuleb lõkke tegemist vältida.

Samuti palub päästeamet vältida mootorsõidukiga looduses sõitmist, sest kuumale autokerele langev õietolm süttib hetkega ning ka summutist lendav säde võib olla tuleohtlik.

Tänavu on aset leidnud 626 metsa- ja maastikutulekahju, neist 67 juuli kahe esimese nädalaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles