Galerii Ralli algas vinge show ja esinejatega, pealtvaatajad olid avapäeva emotsioonidest tulvil

Copy

Täna õhtul Raadil Eesti Rahva Muuseumi naabruses peetud Rally Estonia avapidu pakkus publikule iga nurga alt meelelahutust ning nii mõnegi artisti etteaste ajal oli laval varuks mitu üllatust. Stardipoodiumil tervitati järjest kõiki WRC sõitjaid, kellest suurima aplausi teenisid muidugi Ott Tänak ja Martin Järveoja. Esimeseks kiiruskatseks kogunes raja äärde rohkelt publikult, künka otsa oli pandud tank ning õhus tiirles juba eelmisest aastast tuntud Oleg Grossi must kopter.

Rally Estonia avashow poodiumi üks osa ulatus rahva sekka ning fännid nägid oma armastatud kodumaiseid esinejaid väga lähedalt.

Kui Daniel Levi alustas õhtut suvise ja lõbusa muusikapalaga, siis nublu, Gameboy Tetrise ja Cartooni esinemiseks sõitis publiku seast kohale retrobuss. Sellest hüppasid välja kitarristid, neile järgnesid erinevat värvi täispuhutud loomadega tantsijad. Esinejate vahel lendas suitsu ja tuld, ekraani täitsid videoefektid ning DJ pult oli paigutatud kõrgele pealava kohale.

Seejärel sõitsid stardipoodiumilt alla WRC masinad ning algas ettevalmistus esimeseks kiiruskatseks, mis sõideti Raadimõisa rajal. Rallipubliku hulgas oli igas vanuses inimesi, kohal olid mitmed tuntud Eesti avaliku elu tegelased, näiteks Elina Nechayeva. Raja ääres lehvisid sini-must-valged ja ruudulised lipud.

Isa Ove ja poeg Roven, kes ei soovinud oma perekonnanime avaldada, hindasid esimese rallipäeva sama meeldejäävaks kui eelmisel aastal ning kiitsid korraldajate otsust ehitada Tartu katse pikemaks. 

Kas ühe kiiruskatse võiks tulevikus tuua tagasi kesklinna? «Kui nüüd mõelda, siis jah, seal oli teine melu ja hea atmosfäär. Seda võiks kaaluda,» vastas Roven.

Mehed külastasid ka hooldusala, kuid loodavad, et järgmisel aastal näeb seda veel detailsemalt. «Rallipargis oleks tahtnud rohkem WRC autosid näha, aga pigem nägime tehasetiime. Muidugi oli see nii ka piirangute pärast ja saame aru,» selgitas Ove.

Järgmistel päevadel lähevad nad Peipsiääre katsetele, Rüale ja Leigo kanti. «Tean tööalaselt juba Peipsiääre kanti ja seal valitseb teadmatus, kuidas kõik toimima hakkab. Loodetavasti midagi hullu ei juhtu,» lisas Ove.

Üks teine perekond oli kohal suuremas koosseisus ja kinnitasid kõik nad kui ühest suust, et avaetendust nägi hästi nii ekraanidelt kui lava juurest. Terve pere on rallifännid olnud juba mitu aastat. Nad teadsid rääkida, et künka otsast on alati parem rallikatset vaadata. 

«Ralli pole selline üritus, et käid ära ja saad järsku targaks. Enne peab olema mingit sorti huvi masinate või rallisõidu vastu ja siis juba tasub minna katsetele, et oma silmaga kõike näha,» rääkis perepea Andres.

Homme läheb Rally Estonia käima täie tempoga, kiiruskatsed vältavad hommikust hiliste õhtutundideni. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles