Tartu Ülikool avab sotsiaal- ja haridusteaduskonna hoone

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli ühiskonnateaduste instituut Tartus.
Tartu ülikooli ühiskonnateaduste instituut Tartus. Foto: Margus Ansu

Sel kolmapäeval, 8. veebruaril avab Tartu Ülikool pidulikult sotsiaal- ja haridusteaduskonna hoone Toomemäel. Maja on ümber ehitatud endisest naistekliinikust, mis kolis 2008. aasta lõpus Maarjamõisa haiglasse.

Tartu Ülikooli hangete ja arendustalituse juhataja Heiki Pageli sõnul läks ehitus ja hoone sisustamine maksma ligikaudu 4,7 miljonit eurot. Ta lisas pressiesindaja vahendusel, et kuna hoonet on aegade jooksul korduvalt ümber ehitatud, siis ajalooliselt on tervikuna säilinud vaid hoone välisilme.

Majas õnnestus osaliselt esile tuua ajalooliseid põrandaid ja muid fragmente, mida oli võimalik taastada. Samuti on hoone sisustamisel nutikalt kombineeritud ajalooline, vanemat sorti ja päris uus mööbel, ütles Pagel.

Nordecon ASi juhatuse esimees Jaano Vink märkis, et esmapilgul lihtsa hoone rekonstrueerimine nõudis tõsist pingutust, kuna hoones on palju keerukaid süsteeme ning tänapäevaseid ehituslahendusi.

Kokku on Lossi 36 õppehoones 4764 ruutmeetrit pinda. Majja kolis osa sotsiaal- ja haridusteaduskonnast: dekanaat ja kolm instituuti viiest (ajakirjanduse ja kommunikatsiooni instituut; riigiteaduste instituut; sotsioloogia ja sotsiaalpoliitika instituut) ning ka TÜ Euroopa kolledž.

Sotsiaal ja haridusteaduskonna dekaani Jaanus Harro sõnul on tal uue maja üle loomulikult hea meel ning kõigile sissekolinutele jagub piisavalt ruumi. Tunduvalt on tema hinnangul paranenud õppe- ja teadustöö keskkond nii töötajate kui ka üliõpilaste jaoks.

Majas on 12 auditooriumi ja viis seminariruumi, lisaks eeskätt ajakirjandustudengitele mõeldud tipptasemel varustusega raadio- ja telestuudio.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles