Pidunädal viib mõtted Itaaliasse

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Leivategija
Kadri Leivategija Foto: SCANPIX

Elleri muusikakoolis algas Itaalia pidunädal, mis on mitmel aastal kooli peret ja laiemat publikut erinevatesse muusikalistesse ajastutesse viinud pidunädalate järg.

«Kõik meie pidunädalad on olnud suunitlusega kas mõne maa kultuurile või heliloojale või mõnele ajastule muusikakultuuris,» ütles kooli direktor Kadri Leivategija. «Pidunädalad on üks osa meie muusikahariduse programmist ja aitavad minna süvitsi valitud teemaga.»

Kuigi pidunädalad on suunatud eelkõige Elleri koolile endale, on need alati olnud avalikud üritused.

Algatuseks linastus Elleri koolis film «Farinelli», ooperifilm «Tosca» on kavas kolmapäeval. Linnamuuseumis esinesid kontserdil «La bella Italia!» Turu konservatooriumi ja Elleri kooli vokalistid.

Elleri saalis kuuleb 7. veebruaril kell 18 kontserti «Volare! Cantare!». Esinevad Marju Varblane (viiul), Ruth Kuhi ja Gerda Merila (kandled), rütmimuusika osakonna lauljad ja saateansambel.

Pidunädala kõige suurejoonelisemaks ürituseks nimetas direktor ooperikontserti, mis tuleb publiku ette 9. veebruaril kell 17 Tartu Ülikooli aulas. Esinevad Mati Kõrts, Maria Kallaste, Rasmus Kull ja teised solistid, Elleri Kontsertkoor ja Eller Sümfoniett. Lavastaja on Taisto Noor, muusikajuht ja dirigent Lilyan Kaiv.

Kavas on ka loenguid, koolihoones saab vaadata näitust. Kõik pidunädala üritused on huvilistele tasuta.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles