Tõukekelguvõistlusel vedas ilmaga

Martin Pau
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Algaja õnn,» selgitas lodja Jõmmu madrus Endel Tiiramaa (pildil) oma hiilgavat võitu eile Peipsi ääres Kolkja külatänavail peetud tõukekelguvõistlusel. «Ma ei valmistunud üldse, teadsin, et tuleme Peipsi äärde kalale.»

Finišeerudes 800-meetrisel rajal efektse väljaastega ning vähem kui viieminutise ajaga, jäi kirgaskollases rüüs Tiiramaal jälitaja ees küllalt varuaega, et teha viimasel viiekümnel meetril kaks pausi: kõigepealt logiseva leistangi kinnitamiseks ning seejärel kelgujalaste puhastamiseks.

Tiiramaa kinnitas, et sõitis tõukekelgul viimati lapsepõlves. Too oli aga vana hea raudjalaste ja istmega riist, eile võitis Tiiramaa moodsalt voolujoonelise, plastjalastega tõukekelguga, mille sai laenuks.

Kolmandat korda peetud «Kolkja kelgule» oli ette registreerunud poolsada sõitjat. Kohapeal lisandus peaaegu 30. Tund pärast individuaalsõitu peeti pisut pikemal, kilomeetrisel rajal teatesõit, mille võitis ajaga 3.24 võistkond Läki Käkid.

«Kolkja kelgu» korraldaja Kairi Güsson rõõmustas suurepärase ilma üle. Veel kella poole üheteistkümne paiku oli mõnel pool Tartumaal 30 kraadi külma, Kolkjas aga taandus pakane juba ammu enne südapäevast starti 21–22 miinuskraadile.

Lisaks soosis üritust täielik tuulevaikus. Sellest hoolimata külmetama kippunud sõrmi sai soojendada võistlusraja äärde üles seatud ahju-tünni juures. Kairi Güssoni sõnul oli osalejaid mullusest paarikümne võrra vähem, sest paljud ei saanud hommikul autot käima. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles