Sangpommisportlased teenisid neli medalit

Lenel Karu
Copy
Kõrgeima koha tõi Tartumaale sangpommispordi Euroopa karikavõistlustelt Aimar Romet, kes saavutas amatööride kahevõistluses kehakaalus kuni 78 kg esikoha.
Kõrgeima koha tõi Tartumaale sangpommispordi Euroopa karikavõistlustelt Aimar Romet, kes saavutas amatööride kahevõistluses kehakaalus kuni 78 kg esikoha. Foto: Tartumaa Sangpommiklubi

Leedus toimusid juuli alguses noorte sangpommispordi maailmameistrivõistlused U16 ja U18 vanuseklassis ning samal ajal peeti seal ka täiskasvanute avatud Euroopa karikavõistlused.

Võistlustel osales neli Eesti sangpommitõstjat, neist kolm Tartumaa sangpommiklubist, kes võtsid mõõtu täiskasvanute seas ning teenisid kõik auhinnalised esikolmiku kohad.

Aimar Romet saavutas amatööride klassis kahevõistluses kehakaalus kuni 78 kg esikoha. Võidutulemuseks oli 105 kordust tõukamises ja 133 rebimises, mis tegi kokku 172,5 punkti.

Andres Metjer võistles profiklassis kehakaalus kuni 85 kg ja teenis nii kahevõistluses kui ka pikas tsüklis hõbemedali. Kahevõistluse tulemus tõukamisel oli 62 kordust ja rebimises 96 kordust, mis tegi kokku 110 punkti. Teisel päeval jäi pika tsükli tulemuseks 41 kordust.

Kuldar Kark pani ennast proovile profiklassis kehakaalus kuni 95 kg ning tegi pikas tsüklis 63 kordusega uue Eesti rekordi, millega teenis endale kolmanda koha.

Sangpommitõstmine on raskejõustiku ala, kus sangpommi rebitakse või tõugatakse korduste peale kindla aja jooksul. Amatöörid tõstavad 24 kg sangpomme ning professionaalid 32 kg. Igal alal on võistlejal soorituseks aega 10 minutit, rinnalt tõugatakse üles korraga kaks sangpommi. Rebitakse korraga üht sangpommi ja soorituse jooksul võib kätt ühe korra vahetada.

Kahevõistlus koosneb tõukamisest ja pikast tsüklist, kus iga tõuge annab ühe punkti ja rebimine 0,5 punkti. Pikk tsükkel on eraldi ala, kus kõigepealt tõugatakse ning seejärel rebitakse. Järgmisena on sangpommisportlastel plaanis osaleda 28. augustil Baltimaade karikavõistlustel Tartus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles