Kuum ilm sundis rallikorraldajaid reegleid pehmendama

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Ilm tõotab kostitada rallipublikut ligi kolmekümnekraadise kuumaga.
Ilm tõotab kostitada rallipublikut ligi kolmekümnekraadise kuumaga. Foto: EVE NAABER

Eestit tabanud kuumalaine ei näita taandumise märke ning rallifännid peavad arvestama, et raja ääres tuleb taluda põrgupalavust. Rally Estonia meditsiinimeeskonna peaarst Liisa Olesk sõnas, et neile tegi muret ralli pealtvaatajatele mõeldud reegel, mis kätkes seda, et pealtvaatamisalale ei tohi kaasa võtta oma jooke.

«Tegime ralli korraldajale ka vastava pöördumise, soovitusega lubada pealtvaatajatel ikkagi oma veepudeliga pealtvaatamisalale tulla,» selgitas Olesk. Ka rõhutas Olesk, et rallil viibijad võiks kanda pigem heledaid riideid ning kindlasti hoida mütsi peas. Ka soovitas Olesk neil, kel on kroonilised haigused, mis raskendavad pikalt kuuma käes viibimist, jääda koju.

Ralli korraldajad võtsid soovitusi kuulda. Rally Estonia kommunikatsioonipealik Margus Kiiver (pildil) vahendas, et väikest veepudelit ei hakka keegi piletikontrollis ära võtma, kuid see ei tähenda, et pealtvaatajad võiksid raja äärde kaasa tassida liitrite kaupa vett. Siiski rõhutas ta, et alkohoolseid jooke pealtvaatajail kaasas ei tohi olla ning seda kontrollitakse piletite kontrollväravas. Kui kellelgi juhtub alkohoolseid jooke kaasas olema, siis need konfiskeeritakse piletiväravas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles