Kunstiajaloolane Krista Piirimäe pidas sünnipäeva toomkiriku varemetes

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Krista Piirimäe on oma sünnipäeva tähistamiseks esimesed külalised vastu võtnud ning ka esimesed õnnitlused ja kingitused kätte saanud.
Krista Piirimäe on oma sünnipäeva tähistamiseks esimesed külalised vastu võtnud ning ka esimesed õnnitlused ja kingitused kätte saanud. Foto: Sille Annuk

Krista Piirimäe tähistas eile toomkiriku varemetes oma 75. sünnipäeva, mis passi järgi oli küll juba 5. aprillil, kuid siis ei lubanud koroonaohtlik olukord suurt seltskonda kokku kutsuda. Et ta on kunstiajaloolane ja -kriitik, oli ka sünnipäevaliste hulgas mitmeid kunstnikke ja kingituseks palju kunstiteoseid.

Krista Piirimäe tutvustab külalistele Jaak Kikast, kes on füüsik, galerist ja fotograaf, ega märka, et samal hetkel on saabunud hallipäine kolleeg Mai Levin.
Krista Piirimäe tutvustab külalistele Jaak Kikast, kes on füüsik, galerist ja fotograaf, ega märka, et samal hetkel on saabunud hallipäine kolleeg Mai Levin. Foto: Sille Annuk

Toomkiriku varemete vahele liivasele pinnasele tõstetud suurte ümmarguste pidulikult kaetud laudade taha võtsid istet ka mitmed praegused ja endised õppejõud, aga samuti lugupeetud ja toimeka tartlase muud head sõbrad ja tuttavad ning sugulased. Lillede ja kingikotiga astus sünnipäevalapse ette ka Tartu linnapea Urmas Klaas, kelle üks õpetajaid oli ajalooprofessor Helmut Piirimäe (1930–2017), Krista Piirimäe abikaasa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles