Professor Andra Siibak sai Academia Europaea liikmeks

Tartu Postimees
Copy
Professor Andra Siibak.
Professor Andra Siibak. Foto: Heili Mägi

Üle-euroopaline loodus-, humanitaar- ja kirjandusteaduste akadeemia Academia Europaea nimetas Tartu ülikooli meediauuringute professori Andra Siibaku akadeemikuks.

Andra Siibak on Tartu ülikooli ühiskonnateaduste instituudi interneti- ja kommunikatsiooniuurija, kelle peamised uurimishuvid on seotud (noorte) interneti- ja sotsiaalmeedia kasutuse, uue meedia auditooriumite, (lapsepõlve, hariduse, töökeskkonna) andmestumise ning privaatsuse teemadega.

Academia Europaea on 1988. aastal Londoni kuningliku seltsi asutatud rahvusvaheline teadusakadeemia, kuhu kuulub enam kui 3000 liiget, kelle hulgas on juhtivad eksperdid paljudest valdkondadest: füüsika ja tehnoloogia, bioloogia ja meditsiin, matemaatika, kirjandus ja humanitaarteadused, sotsiaal- ja kognitiivsed teadused, majandus- ja õigusteadus.

Mainekasse akadeemiasse kuulub 17 Eesti teadlast. Tänavu nimetati lisaks Andra Siibakule liikmeks ka Eesti kirjandusmuuseumi juhtivteadur folklorist Mare Kõiva. Varem on Eestist akadeemia liikmeteks saanud Jaak Aaviksoo, Jüri Allik, Jaan Einasto, Jüri Engelbrecht, Marina Grishakova, Jaak Järv, Veronika Kalmus, Toivo Maimets, Ülo Mander, Helle Metslang, Viacheslav Morozov, Tarmo Soomere, Margit Sutrop, Jüri Talvet ja Rein Vaikmäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles