Autovabaduse puiesteele tuleb ajutine toidujagamispunkt

Tartu Postimees
Copy
Sarnane toidujagamispunkt nagu on juba Karlovas või Aparaaditehases, avatakse ka laupäeval Autovabaduse puiesteel.
Sarnane toidujagamispunkt nagu on juba Karlovas või Aparaaditehases, avatakse ka laupäeval Autovabaduse puiesteel. Foto: Sille Annuk

Laupäeval kell 11 avab Tartu Toidujagamine Autovabaduse puiesteel ajutise toidujagamispunkti. Samas toimub jalutuskäik Tartu Toidujagamise liikme Annaliis Täheväli juhatusel Genialistide toidujagamispunkti juurde.

Tartu Toidujagamine sai ettepaneku osaleda Autovabaduse puiesteel sel kevadel ning pärast mitmeid koosolekuid ja läbirääkimisi Tartu linnaga on nüüd võimalik toidujagamispunkti kõigil ürituse raames külastada.

Toidujagamispunkti rajamine Tartu südalinna toob tähelepanu toidu raiskamise vähendamisele ja annab võimaluse kesklinnas liikuvatele inimestele endale ebavajalikku toitu teistega jagada. Punkti juurde on üles pandud lisaks kasutusreeglitele ja infole ka kaal ning märkmik, mis võimaldavad külastajal kaaluda oma toidu kogust ning selle kirja panna.

Tartu Toidujagamine on mittekasumlik liikumine, mis tegutseb tänu vabatahtlikele, kogukonna toetusele ja heade ettevõtete abile. Ka seekord tulid appi ettevõtted ja üksikisikud, kelleta poleks uus punkt valmis saanud.

Ehitusmaterjalideks andis raha Tartu Linn, katusepleki pakkus Ruukki Eesti Tartu osakond, külmiku laenas A. Le Coq, ehitusega olid abiks Jorma Ratas, Vidrik Kört ning pintsli ja värviga aitas kaasa Maris Paal. Kõiki neid inimesi ühendas Tartu Toidujagamise aktiivne vabatahtlik Keidi Kald.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles