Kertu Rannu: Kus elurikkus, kus puud maha (5)

Kertu Rannu
, suvereporter
Copy
Kertu Rannu
Kertu Rannu Foto: Kristjan Teedema

Tartu kesklinna ilmub aina juurde kõrge heinaga elurikkaid kohti – keskkond on tähtis. Linnaääres käib Eesti kõige avariirikkama Riia ringi ümberehitus. Objekt peaks valmima aastaks 2023. Kahjuks ei arvestata selle töö juures rohelusega, vaid võeti maha suured elujõulised puud Aardla ja Riia tänava vahelisel haljasalal.

Tihti ongi meil nii, et ehitades tuleb maa-ala puudest lagedaks lüüa. Tartus on rohealasid aga vähe ning see Riia ja Aardla tänava vahel olev park ei ole lihtsalt park, nagu kohalikud seda kutsuvad. Tegemist on pargiga, mis tekitab jalakäijatele tee Lõunakeskuse juurde, sealkandis pole olemas ühtegi teerada, kust jalakäija saaks lihtsama vaevaga Lõunakeskusse jalutada. See tee on mullegi olnud aastaid oluline, kui tulin FI peatuses bussist maha ning jalutasin läbi selle roheala Lõunakeskusse. Ka Tartu Erakooli õpilastele on see tähtis, sest sealt viib rada nende koju.

Praegune vaatepilt on aga kurb, elujõulised puud on äkki maha võetud. Kindlasti oli seal mõne linnukese pesa, mida enam pole. Aga ka rebased, jänesed ja metskitsed tulevad linnale aina lähemale. Raeplatsil oli hiljuti varahommikul rebane. Rebane Tartu linnas? Raekoja ees?! Olgu tema kodu siis vähemalt linnaäärses pargis.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles