Laulukaare vallutanud Keity Meieril on sel aastal plaanis veel kaks trikki

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Meieril oli laulukaare tipus mahti veel esiratas õhku tõsta.
Meieril oli laulukaare tipus mahti veel esiratas õhku tõsta. Foto: Kristjan Teedema

Trial’i tsikliga kolmapäeva õhtul Tartu laulukaare vallutanud Keity Meier kavatseb tänavu teha veel kaks suuremat trikki. Nende sisu ja asukoht jääb aga saladuseks seni, kuni nende aeg käes.

Kolmapäevane ettevõtmine Tartu lauluväljakul õnnestus igati. Meier sõitis kaherattalisega laulukaare peale lauluväljaku paremasse külge ehitatud rambi kaudu. Tegi katusel tiiru, mille jooksul oli mahti ka esiratas õhtu tõsta, ning lõpetas etteaste paarisaja pealtvaataja ees lauluväljaku treppidest üles-alla sõites.

Kogu ürituse vältel saatis Meieri ettevõtmist pea poolesajaliikmeline naiskoor Rein Rannapi teosega, mille helilooja oli loonud just Meieri etteaste tarvis.

Tehtud! Trikimeister pärast õnnestunud sooritust lauluväljaku taga.
Tehtud! Trikimeister pärast õnnestunud sooritust lauluväljaku taga. Foto: Kristjan Teedema

«Mul seal üleval oli küll üks ärev moment, kardan veidi kõrgust ka, aga võib öelda, et läks hästi,» sõnas Meier pärast etteastet.

Mullu sügisel tuhises Meier tsikliga üle Kaarsilla kaare. Toona oli tegu üsna spontaanse ettevõtmisega: triki tegemisest ei teadnud linnavalitsus, politsei ega ka kiirabi. Ka puudus Meieril toona julgestustross. Pärast triki sooritamist pidi trial’i taltsutaja toona isegi politseist läbi astuma, et oma hulljulge ettevõtmise asjus selgitusi anda.

Laulukaare ületamiseks oli tal abis terve meeskond ning sel korral kasutas ta ka julgestustrossi. Samuti oli ettevõtmine kooskõlastatud kõigi vajalike ametkondadega.

Meier hindas triki keerukaks ka seetõttu, et etteaste pidi olema sümbioosis muusikalise etendusega. 

Etenduse lõpetuseks mõõtis Meier lauluväljaku treppe. Enamasti liikus tema sõiduvahend tagarattal.
Etenduse lõpetuseks mõõtis Meier lauluväljaku treppe. Enamasti liikus tema sõiduvahend tagarattal. Foto: Kristjan Teedema
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles