Eesti sõjaajaloo ülevaade täidab omal alal tühiku

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Tõnu Tannberg on avanud «Eesti sõjaajaloo» lehekülgedelt 540 ja 541, millel on kaart NSV Liidu väeosade paiknemisest Eestis. Raamatu servas on intervjueerija kinnitatud kleepsutükid, mis tähistavad teda eriti huvitanud lõike.
Tõnu Tannberg on avanud «Eesti sõjaajaloo» lehekülgedelt 540 ja 541, millel on kaart NSV Liidu väeosade paiknemisest Eestis. Raamatu servas on intervjueerija kinnitatud kleepsutükid, mis tähistavad teda eriti huvitanud lõike. Foto: Kristjan Teedema

Tartu ülikooli Eesti ajaloo professor Tõnu Tannberg on koostanud raamatu «Eesti sõjaajalugu», mis täidab tühiku sellel teemal. Teos võtab kokku Eesti sõjaajaloo uurimistöö, kuid toob lugejate ette ka varem kasutamata allikmaterjali.

Raamatu täielik pealkiri on «Eesti sõjaajalugu. Valitud peatükke Vabadussõjast tänapäevani». See ärgitab koostajalt küsima: miks valik ja miks ei ole kaante vahele pandud kogu ajalugu?

Siin on mitu põhjust. Esiteks on väga raske ühe raamatu kaante vahele kõiki teemasid kokku suruda, köide sai niigi liiga tüse, palju paksem esialgu kavandatust. Teiseks, kõiki kitsamaid teemasid ei ole väga põhjalikult seni läbi uuritud. Paratamatult tuli teha valik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles