Kastirattaid tuleb linnaliiklusse juurde

Liina Ludvig
, ajakirjanik
Copy
Praegu on Tartus laenutamiseks kolm kastiratast, millele tuleb suve lõpuks lisa. Tartu Postimehe reporter Jens Raavik proovis kastirattaga sõitmise järele Postimehe velotuuril.
Praegu on Tartus laenutamiseks kolm kastiratast, millele tuleb suve lõpuks lisa. Tartu Postimehe reporter Jens Raavik proovis kastirattaga sõitmise järele Postimehe velotuuril. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Tänavu jaanuaris alguse saanud Velorendi kastirataste laenutusteenus täieneb sel suvel 14 uue sõiduvahendiga.

Kui seni on Tartu tänavatel vuranud kolm Velorendi kastiratast, siis suve lõpuks on neid kokku 17. Elektril töötavaid rattaid tuleb juurde 12 ning neile lisandub kaks kondijõul liikuvat kastiratast. Ühe kastiratta kandevõime on umbes 80 kilo, inimeste veoks sobivad kastid on varustatud turvavöödega.

«Velorendi esimesed viis kuud on tõestanud, et huvi kastirataste vastu on Tartus selgelt olemas,» ütles abilinnapea Raimond Tamm.

Uute kastirataste soetatakse OÜ-lt Kultaiset Pojat 73 600 euro eest, ostu rahastatakse projekti SUMBA+ rahast.

Velorendi katseprojekt algas tänavu jaanuaris ning see kutsuti ellu Euroopa kliimaprogrammi toel. Teenuse arendamisega soovib Tartu linn suurendada keskkonnasäästlike liikumisviiside osakaalu linnaliikluses.

Kastiratta ühe nädala kasutustasu on 25 eurot ning laenutust korraldab Tartu Linnatransport. Rohkem infot leiab aadressilt https://www.tartu.ee/velorent.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles