Vabaduse puiestee on tänasest suletud

Liina Ludvig
, ajakirjanik
Copy
Teelõigul võtab 9. juulist koha sisse  Autovabaduse puiestee.
Teelõigul võtab 9. juulist koha sisse Autovabaduse puiestee. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Tuleva nädala reedel, 9. juulil avatakse Tartu südalinnas juba teist aastat järjest vaba aja veetmise ruum autovabaduse puiestee. Sellega seoses on auto- ja bussiliiklus Vabaduse puiesteel suletud 4. juulist 12. augusti varahommikuni.

Vabaduse puiestee on suletud kaubamaja parklast kuni Kaarsillani. Autod  saavad ümber sõita Narva maantee kaudu. Juurdepääsud säilivad kaubamaja, turu ja Magistri tänava parklatesse.

Narva maantee kaudu on ajutiselt ümbersõidule suunatud ka bussiliinid 6, 7 ja 13 ning ööliinid 21 ja 22. Seni ei peatu bussid Raeplatsi ja Vabaduse puiestee peatuses, Palmihoone peatus on ajutiselt viidud Laiale tänavale. Kesklinna poole sõites peatuvad Vene peatuses ainult bussiliini number 7 bussid. Soovijad saavad autovabaduse puiesteele või südalinna asutustesse pääsemiseks kasutada Kaarsilla ja Vabaduse silla vahel sõitvat iseliikuvat bussi.

Turismibussidele luuakse parkimiskohad Magistri tänava parkla lähedale Raeplatsi bussipeatuse juurde. Taksodele luuakse kolm peatumiskohta Uueturu tänavale kaubamaja parklasse ning kolm kohta Magistri tänava parkla lähedale Raeplatsi bussipeatuse juurde.

Tänavu laieneb Autovabaduse puiestee tegevus ka keskparki ning Emajõe äärde. Ettevõtmise eesmärk on elavdada kesklinna, ühendada omavahel paremini Emajõge ja südalinna, pakkuda toredaid vaba aja veetmise võimalusi, toetada kohalikku ettevõtlust, tuua kokku erinevad põlvkonnad ja tugevdada kogukonnatunnet. Kogu ala on kujundatud 2+2 nõuet silmas pidades.

Autovabaduse puiestee on avatud 9. juulist 8. augustini pühapäevast neljapäevani kuni kell 22, reedel ja laupäeval kuni kell 0.30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles