Galerii: 144 kalastajat trotsis Rõuges pakast

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ehkki külmakraadid jäid Võrumaal Rõuges kogu laupäeva -20 kraadist allapoole, ei seganud see ligi poolteistsajal kalastajal veeta tunde jääaugu ääres kükitades, lootes suurt saaki.

Osalejate kinnitusel polnud ilmal häda midagi. Lambanahkses kasukas hakkas keskpäevase päikesega lausa palav.

Rõuge vallavalitsuse ja kohaliku noorteklubi korraldataval võistlusel Rõuge Purakas tõmmati järvest välka enam kui 11 kg kala. Kala kotti sai 65 osalejat, teatasid korraldajad.

Kõige raskema kala (haug 1,062 kg) tabas Vello Orav, kes kuulutati ka võitjaks. Suurima ahvena (498 g) püüdis Raivo Raudsepp, kes jäi kokkuvõttes neljandaks. Naistest oli sel korral parim Aija Kalamees 112 g ahvenaga (üldkokkuvõttes16 koht).

Võistlustele oli kutsustud ka Rõuge Ööbikuorus nädalaks talvituma jäänud muinaseestlasi kehastanud Tartu arheoloogiatudengid. Kalaõnne neil paraku ei olnud, kuid nende pada tühjaks ei jäänud - korraldajad viisid neile kolm haugi, mis püüti välja võistluste käigus.

Pilte üritusest saab näha ka Võrumaa24 portaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles