Tartu ülikooli kõige populaarsem eriala on endiselt arstiteadus

Liisa Salekešina
Copy
Tartu ülikool
Tartu ülikool Foto: Sille Annuk

Tartu ülikooli kandideeris sel aastal 10 795 soovijat. Kõikide õppekavade peale esitati 14 500 avaldust, millest esimesse õppeastmesse kandideeris koguni 9789 soovijat. Enim avaldusi laekus arstiteaduse, psühholoogia ja informaatika õppekavadele.

Kõrghariduse esimesel astmel õppimiseks esitati 9789 avaldust, mida on 13 protsendi jagu rohkem kui eelmisel aastal, magistriõppes jätkamiseks 4131 avaldust ja doktoriõppesse astumiseks 570 avaldust. Siiski oodatakse sügisel õppima kõikidele õppekavadele vaid 4300 tudengit.

Sessioonõppe kandidaatide seas oli kõige suurem huvi sotsiaaltöö ja rehabilitatsiooni korralduse ning koolieelse lasteasutuse õpetaja eriala vastu.

Magistriõppes paeluvad kandidaate enim rahvusvahelised õppekavad nagu informaatika, tarkvaratehnika ning rahvusvahelised suhted ja regioonide uuringud. Neile õppekavadele esitati paarsada avaldust.

Eestikeelsetest õppekavadest on umbes sama suure kandidaatide arvuga turundus ja finantsjuhtimine, eripedagoogika ja logopeedia ning haridusinnovatsioon.

Taas on kasvanud õpetajakoolituse magistriõppe avalduste arv, mida on eelmise aastaga võrreldes neljandiku võrra rohkem.

Tartu ülikoolis algab nüüd sisseastumiseksamite periood, mille kestel testitakse soovijaid kirjalike tööde ja vestlustega. Eksamid toimuvad ülikooli auditooriumites kohapeal või videosilla abil. Sisseastumiseksamid kestavad järgmise nädala lõpuni, 11. juulini.

Kõrghariduse esimesele astmele vastu võetud üliõpilaste esmased nimekirjad avaldatakse 13. juulil ja hiljemalt 15. juulil tuleb õnnelikel vastuvõetuil kinnitada SAIS-is oma õppima tuleku soov.

Magistriõppes teeb ülikool vastuvõtuotsuseid pärast kandidaatide hindamist. Vabanenud õppekohti täidetakse pidevalt kuni 19. augustini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles