Eesti sulgpalli esinumber eelistab suuri eesmärke

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paaril viimasel nädalal treenis Raul Must Tartu Ülikooli spordihoones Mart Siliksaare juhendamisel, treeningupartneriteks Rainer Kaljumäe ja Ingmar Seidelberg.
Paaril viimasel nädalal treenis Raul Must Tartu Ülikooli spordihoones Mart Siliksaare juhendamisel, treeningupartneriteks Rainer Kaljumäe ja Ingmar Seidelberg. Foto: Sille Annuk

«Sulgpall on saanud minu elustiiliks,» ütleb 24-aastane Raul Must, kes on sulgpalli mänginud 16 aastat. Eesti parim sulgpallur on veendunud, et talle ei sobiks kellast kellani kestev kontoritöö, ja loodab, et saab oma meelisalaga veel aastaid tegeleda.

Praegu tundub, et töö otsimisega Must lähiajal tõesti pead vaevama ei pea. Käesoleval nädalal on ta maailma hooaja edetabelis 73. kohal ning Londoni olümpiamängude pääse sisuliselt taskus.

Kuigi ta möönis, et hooaja esimene pool ei olnud mitmete nappide kaotuste valguses kõige säravam, on tänavune aasta toonud juba mitu õnnestumist. Jaanuari esimeses pooles Tallinnas Yonex Internationalil jäi ta alla vaid soomlasele Ville Langile ning nädal hiljem sai Stockholmis Swedish Openil kolmanda koha. Mõlemad turniirid olid Mustale tähtsad olümpiapunktide kogumiseks.

Suured eesmärgid

Kuigi suureks spordijälgijaks Raul Must end ei pea ning ütleb, et on pigem kursis oma ala detailidega, on kuulsate sulgpallurite asemel tema suurimaks eeskujuks hoopis kümnevõistleja Erki Nool. «Tal oli sportlasena tahe tööd teha ning ta oli alati hingega asja juures,» selgitas Must. «Mulle meeldib selline suhtumine ja ma üritan ise ka nii tegutseda.»

Nagu iga sportlase elus, tuleb ka Mustal ette päevi, mil kirg spordisaali kiirustada on lahjem, kuid ta möönis, et nende hetkedega pole muud teha kui neist üle olla.

2005. aastast, kui tollal 17-aastane Must esile kerkis, on ta öelnud, et eesmärgiks on 2012. aasta olümpiamedal. Praegu tunnistab ta, et medalini on raske jõuda, sest areng pole olnud nii kiire, kui ta lootis, aga ometi ei saa eesmärkide latti madalamale lasta.

«Sulgpallis ei saa rekordeid joosta või uut kõrgust ületada, loeb ainult võit,» selgitas Must. «Kuna ma olen korra juba olümpial osalenud (2008. aasta Pekingi olümpiamängudel, kus kaotas avaringis – toim), siis ma ei saa sinna teist korda minna sama mõttega. Vaja on uut ja suurt eesmärki, mille poole püüelda.» Ta arvas, et parim vorm on tal ilmselt Rio de Janeiro olümpiaks ning ehk lubab tervis ka veel sellest järgmisele olümpiale jõuda.

Musta üks lähemaid eesmärke on aprillis peetavate Euroopa meistrivõistluste ajaks heasse vormi saada. Ta ütles, et medal on võimalik, kuid see eeldaks täielikku õnnestumist.

Segapaaris Kati Tolmoffiga

Paaril viimasel nädalal Tartus treeninud Mustal on praegu üldkehalisele ettevalmistusele rõhku panev aktiivne treeninguperiood.  Lisaks hommikusele paaritunnisele sulgpallitrennile ka õhtune sessioon jõusaalis ja jooks.

«Nii on hea vundamenti laduda,» selgitas ta ning lisas, et Tartus on hea treenida, sest siin saab ta keskenduda ega pea millelegi muule mõtlema, sest  on treener, väljak ja kindlasti parimad võimalikud treeningupartnerid Eestis.

Täna alustab Must Eesti meistrivõistlusi segapaarismängu kvalifikatsiooniga. Tema paariliseks on ligi kuu aega tagasi lapsepuhkuselt sulgpalliareenile naasnud klubikaaslane Kati Tolmoff, kes iseloomustab Musta kui tugevatahtelist külma närviga mängijat.

«Reketit loopimas ja väljakul karjumas Rauli ei näe,» ütles ta. Tolmoffi – Musta koosesinemine ei ole sugugi tavaline, sest üldiselt edukaid üksikmängijaid kokku mängima ei panda, kuid et mõlemad esindavad Triitoni klubi, siis otsustati seekord nii mängida.

«Eks ikka on hea klubile medaleid võita ja Eesti taset arvestades võime hästi mängides isegi võita,» arvas Raul Must.

Võistlused

Raul Musta turniirid veebruaris

• 3.–5. Eesti meistrivõistlused

• 11. Bundesliga Saksamaal

• 14.–19. Thomas and Uber Cup Hollandis

• 22.–25. Austrian International Austrias

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles