Tartu sai 13 miljoni suuruse lisaeelarve

Liisa Salekešina
Copy
Tartu Linnavolikogu kiitis heaks lisaeelarve, et katta pandeemiaga seotud kulusid.
Tartu Linnavolikogu kiitis heaks lisaeelarve, et katta pandeemiaga seotud kulusid. Foto: Liina Ludvig

Volikogu kiitis heaks Tartu linna 2021. aasta esimese lisaeelarve, mille kogumaht on 12 908 050 eurot. Laenu linn võtta ei kavatse.

Lisaeelarve on ette nähtud koroonapandeemiaga seotud saamata jäänud tulude ja lisakulude katmise, tänavate ja linnaruumi uuendamise ning linlaste vaimse tervise toetamiseks.

Plaanitud kulud kaetakse 10,7 miljoni euro ulatuses eelmisest aastast ületulnud vahenditest ning 2,2 miljoni euro ulatuses varade müügist ja riigi lisaeelarvest saadavast toetusest. Täiendavat laenu linn ei võta.

Lisaeelarvest kaetakse pandeemia tõttu saamata jäänud tulusid 1,87 miljoni euro ulatuses. Sealhulgas läks näiteks vanemate vabastamine lasteaia kohatasu maksmisest linnale maksma 837 000 eurot ja saamata jäänud piletitulu linnaliinibussides oli 500 000 eurot.

Pandeemia mõjul suurenesid linna kulud 900 000 euro võrra. Lisaeelarvest on vaimse tervise edendamiseks kavandatud 181 000 eurot, mille eest pakutakse teenuseid, tehakse koolitusi ning rahastatakse tugigruppe nii õpetajatele ja õpilastele kui ka eakatele.

Tartu linna 2021. aasta eelarve suurus oli möödunud detsembris kinnitades ligi 215 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles