Nädalavahetusel võib vaktsineerima minna aega panemata

Liina Ludvig
, ajakirjanik
Copy
Vähemalt juuli lõpuni tegutseb vaktsineerimiskeskus A. Le Coq Sport spordimajas.
Vähemalt juuli lõpuni tegutseb vaktsineerimiskeskus A. Le Coq Sport spordimajas. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Sel nädalavahetusel, 3. ja 4. juulil kell 15–18 on kõigil soovijatel võimalus Tartu vaktsineerimiskeskuses end ette registreerimata Covid-19 vastu vaktsineerida.

Registreerida saab end kohapeal ning seejärel on võimalik saada kohe ka esimene vaktsiinidoos. Kasutatakse Comirnaty (Pfizer/BioNtech) vaktsiini, mille teise doosi manustamise aeg on kuue nädala pärast.

Tartu ülikooli kliinikumi vaktsineerimismeeskonna koordinaator Tiina Teder soovitab kõigil tahtjatel enne sügist, kui vaktsineerimiskeskus veel A. Le Coqi spordihoones tegutseb, süst kätte saada.

«Eks me vaatame, kui pikalt seal jätkame, kas saame ühel hetkel naasta oma hoonesse, kui nii suuri mahtusid enam ei ole,» lausus Teder.

Tänaseks on vaktsineerimiskeskus roheline ohutsoon. Maske kandma ei pea, kuigi seda võib soovi korral teha. Aegu on saada igaks päevaks, kohale võib tulla ka vaktsineerimiskeskusse ning suure tõenäosusega õnnestub aeg saada samale päevale.

Lähiajal reisijatel tasub kohapeal vormistada ka vaktsiinipass. Kuigi vaktsiiniseritifikaat on iga inimese digiloos olemas, on keskuse töötajate kõrvu jõudnud kuuldus, et mõne riigi piiri ületamiseks eelistatakse kollast passi. «On tulnud sõnumeid, et vaktsiinipassiga saab kiiremini üle piiri,» lausus Tartu vaktsineerimiskeskuse päevajuht Mari Sööt.

Hiljem ei saa perearst vaktsineerimiskeskuses tehtud süsti kohta passi vormistada. Tagantjärele saab selle vormistada seal, kus vaktsiin saadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles