Ultrasportlane Rait Ratasepp läheb sügisel vastu uuele rängale katsumusele (1)

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Ultrasportlane Rait Ratasepp astub uuele katsumusele vastu sügisel.
Ultrasportlane Rait Ratasepp astub uuele katsumusele vastu sügisel. Foto: Jakob Meier

Ultrasportlase Rait Ratasepa eesmärk on sel sügistalvel läbida hooaja põhikatsumusena 60 päevaga 60 täispikka triatlonit. Keerulise maastiku- ja ilmaoludega Kanaari saarel Fuerteventura läbib ta kokku 228 km ujudes, 10 800 km rattal ja 2532 km joostes.

Enesekindlust selle distantsi läbimiseks on andnud 2018. ja 2019. aastal läbitud 20- ja 40-kordne ultratriatlon samal saarel. 20-kordse ultratriatloni läbimiseks kulus tal 2018. aastal 238 tundi 52 minutit ja 34 sekundit.

40-kordset ultratriatloni läbides ületas ta aga oma isiklikku rekordit, läbides ultratriatloni esimese 20 päevaga 20 triatlonit ajaga 225:32:41. Mõlemad ajad olid kiireimad ka kehtivast maailmarekordist – 241:36:45. 40-kordse ultratriatloni läbimiseks kulus tal 2019. aastal rekordilised 444 tundi, 21 minutit ja 35 sekundit.

Nagu varasemate aastate katsumustest näha, suurendab Ratasepp mahukaid katsumusi 20 triatloni kaupa.

«On mitu põhjust, miks lähen 40-lt 60 triatloni peale. Esmalt, möödunud korral õigustas katsumuse 20 triatloni võrra suurendamine end igati ära. Teisalt tuli mul arvestada oma hetke ajalist ja finantsilist seisu,» sõnas ta.

«Kui varem on mu pere olnud kas kogu või vähemalt enamiku katsumuse ajast kohapeal, siis seekord tuleb mul enamasti pereta hakkama saama. Lisaks on see ettevõtmine juba niigi väga kallis ning iga lisapäev lisaks märkimisväärset kulu,» rääkis Ratasepp.

Toimumiskohaks valis Ratasepp taas Fuerteventura, sest spordikuurort Playitas oma rohkete võimalustega ja Fuerteventura on rattasõitu silmas pidades turvaline ninge seega väga hea koht.

«Et olen seal endale juba kahel korral ultratriatlonit korraldanud, on mul täpne ettekujutus ja kogemus, mida ja kuidas teha tuleb. 40-kordne ultratriatlon läks tänu kogemusele palju sujuvamalt ja muretumalt. See annab põhjust uskuda, et 60-kordse puhul õnnestub varasem kogemus veel paremini enda kasuks tööle panna,» rääkis Ratasepp.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles