ERMi püsinäitust saab tasuta vaadata aasta lõpuni

Tartu Postimees
Copy
ERMi püsinäitus «Kohtumised» avati 2016. aasta sügisel, mil uksed avas uus muuseumimaja Raadil.
ERMi püsinäitus «Kohtumised» avati 2016. aasta sügisel, mil uksed avas uus muuseumimaja Raadil. Foto: Sille Annuk

Veebruari algusest alates saab Eesti Rahva Muuseumi püsinäitust «Kohtumised» külastada priipiletiga. Püsinäitus jääb tasuta vaatamiseks 2021. aasta lõpuni.

Eesti Rahva Muuseumi direktor Alar Karis on seda meelt, et eesti kultuurilugu ja eestlaste elu kajastav mahukas püsinäitus «Kohtumised» peaks olema tasuta. «Kui sel moel saab rohkem Eestimaa inimesi ja külalisi teada eesti kultuuriloost, oleme oma ülesande täitnud. Veelgi enam, kui Eesti Rahva Muuseumi külastavad inimesed, kes pole varem muuseumis käinud, siis on lootust, et needsamad inimesed lähevad ka teistesse Eesti muuseumidesse,» sõnas Karis.

1. veebruarist 27. juunini kestnud prooviajal tehti külastajauuring ning ka muuseumi piletikassa ja giidide tagasiside annab märku, et muuseumisse jõudis hulga inimesi, kes seal varem käinud ei olnud.

Külastajauuringule vastanutest polnud ERMis varem käinud kolmandik. Samuti märkis 30 protsenti vastanutest, et püsinäituse tasuta sissepääs oligi sel külastuskorral ERMi tulemise põhjuseks.

Tuntavalt suurenes muukeelsete külastajate hulk, mille põhjal võib väita, et teise emakeelega huvilistele on tasuta sissepääs oluline argument, et muuseumisse käik ette võtta.

Ligikaudu 70 protsenti tasuta näitusel käinutest ostsid siiski lisaks sissepääsupileti mõnele teisele ERMi näitusele.

Eesti Rahva Muuseumi püsinäitusele «Kohtumised» pääseb priipiletiga 2021. aasta lõpuni muuseumi lahtiolekuaegadel kolmapäevast pühapäevani kell 10–18.

Püsinäitus «Kohtumised» avati ERMi uue maja valmimisel üle nelja aasta tagasi. Ligi 4000 ruutmeetrit pakub vaatamiseks ajarada koos 12 teemanäitusega.

Püsinäituse pikk jalutuskäik kulgeb ajarajal, mis viib kokku paljude eri aegadel siin maal elanud inimestega ning lubab osa võtta nende igapäevastest toimetustest. Siin saab vaataja osa Eesti elust-olust alates vabadusajast kuni lõpuks jõutakse ajarada mööda minnes tagasi kiviaega. Tasuta saab vaadata ka 12 teemanäitust, näiteks «Linnad linnas», «Talu elu ja talu ilu» või «Keelekatel», samuti osalussaali vahetuvaid näitusi. Samuti on prii issepääas B-osa fuajeesse, kus saab vaadata seal üles pandud näituseid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles