Norra rajatud Kodumaja hotell-konverentsikeskus sai aasta tehasemaja tiitli

Copy
Foto: Hundven-Clements Photography

Eesti puitmajaliidu ja klastri korraldatud 2021. aasta tehasemaja konkursi üldvõitjaks valiti Kodumaja toodetud hotellihoone Norras. Konkursil osales 20 Eesti majatehastes toodetud puidust hoone, mis asuvad Norras, Rootsis, Eestis ja Soomes.

Aasta tehasemaja konkursi eesmärk on esile tõsta Eesti ettevõtete poolt toodetud puitmaju ja erilahenduste projekte ning seeläbi propageerida puitu kui mitmekülgset ehitusmaterjali.

Konkursi üldvõitjaks tunnistati Norras asuv Kodumaja hotellihoone. See koosneb kahest betoonkorrusest ja neljast puitkonstruktsioonil korrusest.

Hotell asub küla transpordisõlmes vahetult rongi-, bussi- ja gondlijaama kõrval. Konkursi žüriile jäi võistlustöö silma oma esinduslikkuse ja mahu poolest, samal ajal sobis  see arhitektuurilahenduselt hästi konteksti. Otsustavaks sai see, et hoones on kasutusotstarbest ja asukohast tingitult palju keerukaid tehnilisi lahendusi: põhjalikult on läbi mõeldud nii tuleohutuse kui ka akustilised lahendused.

Kodumaja müügidirektor Indrek Rehme tänas suure tunnustuse eest. «Eks me kõik teeme oma parima ning usume ise sellesse, mida teeme, kuid tunnustus kõrvalt annab kindlasti jõudu ja kindlustunnet juurde,» sõnas ta.

Rehme lisas, et võidutöö projekt on oma mahult ehe näide tehaselise tootmise ja moodulehituse eelistest, milleks on peamiselt efektiivsus ja aeg. Projekti täielikust realiseerimisest ehk esimesest kopatäiest kuni hotelli avamiseni kulus 17 kuud.

«Peatöövõtja hinnang oli, et hotelli ehitus nii-öelda tavaehitusena oleks kestnud umbes aasta kauem,» selgitas Rehme.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles