Urmas Klaas: koroonakriis nõuab koostööd (5)

, Tartu linnapea, linna kriisimeeskonna juht, RE
Copy
Urmas Klaas
Urmas Klaas Foto: Margus Ansu

Oleme kõigi tartlaste panusel jõudnud faasi, kus päevas lisandub vaid paar koroonasse nakatunut ja meist kõigist sõltub, et see nii ka jääb võimalikult pikaks ajaks. Võtmesõna on vaktsineerimine.

Suvised nakatumisnäitajad räägivad ettevaatlikult sellest, et oleme koroonaviiruse teise laine seljatanud. Selles kontekstis on hea meel tõdeda, et Tartus on läinud üsna hästi, kuna nakatumine ei muutunud meil kriitiliseks. Linnas tekkis küll viirusekoldeid töökohtades, nii ettevõtetes, haridusasutustes kui ka kultuuriasutustes, kuid inimeste endi targa käitumise ja terviseameti eduka «detektiivitöö» tulemusel need väga suureks ei paisunud.

Tartu linnavalitsuse kriisimeeskond on kogu teise laine vältel regulaarselt tegelenud koroonakriisi lahendamisega koostöös riigiasutuste, linna allasutuste ja koolide-lasteaedadega. Eri aegadel seadsime lahendamise fookuse just sinna, kus seda kõige enam vaja oli: näiteks õppetöö korraldamine koolides enne ja pärast koolivaheaegasid, huvitegevuse ohutu korraldamine, vaktsineerimise kiirem ja ulatuslikum võimaldamine Tartus, avalike ürituste ohutu korraldamine jm.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles