Kolmapäeval toimub Tartu üldplaneeringu avalik arutelu

Liina Ludvig
, ajakirjanik
Copy
Palju arvamusi esitati kesklinna pargi osalise hoonestamise kohta.
Palju arvamusi esitati kesklinna pargi osalise hoonestamise kohta. Foto: Kristjan Teedema

Kolmapäeval, 30. juunil kell 17 on kõik huvilised oodatud Eesti Rahva Muuseumisse üldplaneeringu avalikule arutelule, kus linnavalitsus tutvustab oma seisukohti avaliku väljapaneku käigus esitatud arvamuste kohta.

Tartu linna üldplaneering oli avalikul väljapanekul selle aasta 20. aprillist 20. maini, mille jooksul toimus üldplaneeringu lahenduse tutvustamiseks kümme piirkondlikku ja temaatilist arutelu. Planeeringulahenduse kohta esitati 440 arvamust. Linnavalitsus analüüsis kõik laekunud arvamused ja ettepanekud läbi ning kujundas nende kohta oma seisukohad.

Kõige enam esitati arvamusi Emajõe-äärse matkaraja ja kesklinna pargi osalise hoonestamise ning Ujula tänava kavandatava pikenduse kohta.

Uue üldplaneeringu peamine ülesanne on kujundada Tartu linna territoorium ruumiliseks tervikuks, arvestades ka haldusreformi käigus Tartuga liitunud Tähtvere ala. Üldplaneering on kavas kehtestada 2021. aasta sügisel.

Avaliku väljapaneku ajal tehtud ettepanekute ja linnavalitsuse seisukohtadega saab tutvuda www.tartu.ee/uldplaneering2040.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles