Eesti fitnessikaunitar tõi Gruusiast koju teise koha

Armas Riives
, reporter
Copy
Tartlane Annika Luik võitis Gruusias toimunud kulturismi ja fitnessi võistlusel IFBB Grand Prix bikiinikategoorias hõbemedali.
Tartlane Annika Luik võitis Gruusias toimunud kulturismi ja fitnessi võistlusel IFBB Grand Prix bikiinikategoorias hõbemedali. Foto: Gert Goršanov

Gruusias Thbilisis toimus laupäeval, 26. juunil kulturismi ja fitnessi võistlus IFBB Grand Prix, kus osales ka üks Eesti sportlane – tartlane Annika Luik, kes võitis bikiinikategoorias hõbemedali.

Tartu spordiklubis Corsagym treeniv sportlane Annika Luik võitis tugeva teise koha kuni 172 sentimeetri pikkuse bikiinifitnessi kategoorias.

Võistlusel pidi esialgu olema pikkuskategooriad neli: kuni 164, 169, 172 sentimeetrit ja rohkem. Kuna osalejaid oli vähem, võisteldi kahes kategoorias: kuni 172 ja üle 172 sentimeetri pikkused. Luik on ise 165 sentimeetrit pikk ja seega võistles neist esimeses kategoorias.

Luigega samas kategooras võitis valgevenelanna Aliaksandra Patotskaya. Luige järel ehk kolmandale kohale tuli Kasahstani tüdruk Madina Shekenova. Üle 172 sentimeetri kategoorias võitis valgevenelanna Valiantsina Karatchenia, kes ühtlasi võitis ka master'i ehk 35+ naiste bikiinifitnessi kategooria.

Luige kõige olulisem võistlus oli aga selle aasta mais Hispaanias toimunud Euroopa meistrivõistlustel, kui ta tuli bikiini kategoorias 19 naise seas tugevale teisele kohale. Esikohast jäi toona puudu üks punkt.

Gruusia IFBB Grand Prix lõpetas ühtlasi Luige bikiinifitnessi võistluste viienda hooaja. Ühes aastas on kaks hooaega – kevadel ja sügisel.

Nüüdseks peale hooaja lõppu võib Luik Gruusias natuke Musta mere ääres puhata, riigi omapärast viinamarjadest valmistatud viina ehk tšatšat ning veini maitsta, kuid kodumaale jõudes tuleb naasta kontrollitud dieedi juurde ja hakata valmistuma järgmiseks võistluseks – maailmameistrikatsumus Prantsusmaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles