GALERII Tartus õnnitleti kuldpulmapaare pikalt kestnud armastuse puhul

Copy

Täna kogunes pidulikule vastuvõtule Eesti Rahva Muuseumisse üle 70 kuldpulmapaari, et tähistada pool sajandit ajale vastu pidanud armutuld.

Sel aastal said pidulikule vastuvõtule kutsed 171 tartlastest kuldpulmapaari, kes tähistavad 50 aastat kestnud abielu. Kutsutuid oli tänavu ligi 20 võrra enam kui varasematel aastatel, neid õnnitles Tartu linnapea Urmas Klaas.

«Isegi imestame, et milles peitub õnneliku abielu saladus, aga nagu ütlevad poliitikud, kui nad midagi vastata ei oska, et väga hea küsimus,» naljatles tänavu kuldpulma tähistav Ain Kallis. «Esimesed 20 aastat ei olnud mingit küsimust, kuid järgmised 30 tuleb vaeva näha!» Ta lisas, et noortel äsja armunutel tuleb kõigepealt elada üle tapetseerimised ning muud remonditööd, siis on lootust edaspidi kõigega hakkama saada. «Alati aitab kaasa ka see, kui mõeldakse ühtemoodi,» lausus Krista Kallis.

«Kannatlikkust läheb tarvis, see on kõige tähtsam,» peab pika abielu saladuseks Erika Kärner, kes samuti abikaasaga ERMi kuldpulma tähistama oli kutsutud.

«Palju öeldakse seda, et kõik hea pidi ruttu otsa saama, aga kui armastust jätkub, siis pole viiskümmend aastat mingi probleem,» selgitas abikaasa Rein Kärner. «See ei ole mingisugune nipimäng, vaid armastus kas on või seda ei ole. Ning kui seda on ja inimene on õige, siis see ka kestab.»

Kuldpulmapaaride õnnitlemise traditsioon sai Tartus alguse 2006. aastal. Tavakohaselt toimub kuldsete paaride austamise üritus Tartu linna päeva paiku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles