Tartu ja Riia vahel taastub regulaarne bussiühendus

Lenel Karu
, reporter
Copy
Pildil Lux Expressi buss Tartu bussijaamas.
Pildil Lux Expressi buss Tartu bussijaamas. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Alates esmaspäevast, 28. juunist saab Lux Expressiga sõita igal hommikul kell 09.05 Tartust Riiga ning õhtuti kell 17.45 Riiast Tartusse.

Lux Expressi rahvusvahelise äri juhi Rait Remmeli sõnul taasavatakse bussiliin nii alg- kui ka lõpp-peatusega Riia lennujaamas. «Võimalus sõita bussiga otse Riia lennujaama ja pärast reisi sealt otse koju tagasi muudab Tartust või Valgast reisi alustava inimese jaoks teekonna oluliselt mugavamaks ja pingevabamaks, kui seda teha läbi Tallinna või isikliku autoga,» lausus Remmel.

Tartu-Riia liinil on kokku neli peatust: Tartu bussijaam (09.05), Valga (10.20), Riia bussijaam (12.55) ning Riia lennujaam (13.30). Tagasisuunal Riiast Tartusse on peatused järgnevatel aegadel: Riia lennujaam (17.45), Riia bussijaam (18.45), Valga bussijaam (21.20) ja Tartu bussijaam (22.40).

Remmel lisas, et uue teenusena juuni alguses Eestis turule toodud jalgrattapilet on osutunud väga populaarseks ning tasuta rattapiletit otsustati seetõttu laiendada ka kõigile Lux Expressi Balti riikide liinidele, muu hulgas ka Tartu-Riia liinile. See avardab kohapealseid liikumisvõimalusi Lätis ning pakub reisijatele lisaks mugavale Riia avastamisele võimalust ka rattaga Läti pealinnast kaugemale sõita.

Rattapiletit saab praegu koos tavapiletiga osta vaid Lux Expressi kodulehelt luxexpress.eu. Kuna busside pagasiruumide suurus on siiski piiratud, saab igale reisile broneerida kuni viis jalgrattakohta. Lisaks on igas bussis ka jalgrattaümbrised, et kaitsta nii kaherattalist kui ka muud pagasit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles