Rally Estonia võitja Aleksei Lukjanuk on tänavu uuesti stardis ja põnevaks konkurentsiks valmis

Lenel Karu
, reporter
Copy
Foto: Rally Estonia

Aleksei Lukjanuk, kes 2015. aastal tuli toona FIA ERC Euroopa autoralli meistrivõistluste etapi Rally Estonia võitjaks, stardib tänavusel Rally Estonial WRC 3 arvestuses Škoda Fabia Rally2 Evo autoga. Kaardilugeja on kahekordsel Euroopa meistril Jaroslav Feodorov. Oma atraktiivse sõidustiiliga paljude Eesti fännide lemmikuks saanud Lukjanuk naaseb teedele, kus ta on aastaid erinevate autodega head kiirust näidanud. Tänavu saab ta oma kiirust võrrelda Rally2 autode maailma tippude ja tuttavate Eesti konkurentidega.

Aleksei Lukjanuk ütles, et tal on hea meel Eestis MM-etapil osaleda. «See saab teoks tänu Aleksander Rzhevkinile, kes on Vene ettevõtja ja filantroop ning kelle üks kirgi on ka ralli. Kindlasti on minu jaoks põnev ka kaardilugeja vahetus. Jaroslav Feodorovi kogemus on suur ja ootan huviga temaga koostööd,» rääkis Lukjanuk. 

Tema kõrval kaardilugeja rolli täitev Jaroslav Fedorov kinnitas, et Lukjanuki kiirus on väga hea. «Tänu meie mõlema kogemusele Baltikumi teedel oleme üsna hästi kursis, mis meid ees ootab. Usun, et Aleksei kiirus on saab olema Eestis hea, eriti kui arvesse võtta seda, et tal on värskelt selja taga kaks kruusarallit Euroopa meistrivõistlusel – Poola ja Läti,» selgitas Fedorov. 

Rally Estonia direktor Urmo Aava ütles, et Aleksei Lukjanuk on oma vaatemängulise sõidustiili ja vahetu suhtumisega saanud Eesti fännide jaoks suure poolehoiu. «Isiklikult ootan põnevusega, kuidas jagunevad jõudude vahekorrad tema ammuse konkurendiga Euroopa meistrivõistlustelt, Kajetan Kajetanowicziga ning rivaalidega Eesti meistrivõistlustelt nagu Egon Kauri ja Raul Jeetsiga. Ning loomulikult saame näha põnevat Euroopa ja maailma tippude võrdlust Rally2 autodel,» rääkis Aava.

Aleksei Lukjanuki Rally Estonial osalemise idee tuli Vene ettevõtjalt Aleksander Rzhevkinilt. Lukjanuk on olnud rallis tema juhendaja ja nii jäi talle Lukjanuki talent silma ning otsustas teda toetama hakata. Rzhevkini sõnul aitab Rally Estonial võrdse tehnikaga osalemine näidata Lukjanuki kiirust võrreldes maailma tippudega ja avada uusi võimalusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles