Päevatoimetaja:
Eili Arula
(+372) 739 0339

Päästjatel tuli pühade ajal teelt puid eemaldada ja lõkkeid kustutada

Copy
Kuigi piiranguid leevendatakse, ei tohi lõket kindlasti jätta järelevalveta.
Kuigi piiranguid leevendatakse, ei tohi lõket kindlasti jätta järelevalveta. Foto: Elmo Riig

Viimaste päevade jooksul tuli päästjatel tegeleda nii murdunud puude eemaldamisega teedelt kui ka kustutada lõkkes süttinud materjale või esemeid. 

22. juunil kell 14.37 teatati, et Mustvee vallas Lepiksaare külas süttis elektritraatidele kukkunud kuiv puu. Päästjad eemaldasid puu traatidelt ja teelt ning kastsid põlenud puu ja ümbruse veega üle. 

23. juunil kell 17.56 põles Jõgeva vallas Praaklima külas turbapinnas, mille päästjad kustutasid. Pinnas oli tõenäoliselt süttinud äikese purustatud elektriliinist.

23. juunil kell 21.07 käisid päästjad Tartu vallas Toolamaa külas kustutamas keskkonda saastavat lõket, milles põletati vanu rehve. Lõkke süütaja sai oma eksimusest aru ja kahetses tehtut.

24. juunil kell 18.49 käisid päästjad Jõgeva vallas Mullavere külas eemaldamas teelt murdunud liiklust ohustavat puud.

23. juunil kell 14.59 kuni 21.45 käisid päästjad Elva vallas Raigaste külas, Tartu vallas Sepa külas ja Nõo vallas Meeri külas, Kolga külas ning Unipiha külas eemaldamas teelt murdunud ja liiklust ohustavaid puid. 24. juunil leiti suur murdunud ja elektripostile vajunud pajupuu Elvas Arbi järve äärest laululava lähedalt. Päästjad piirasid ohuala lindiga. 25. juuni varahommikul tuli eemaldada murdunud ja liiklust takistavad puud teelt Kastre vallas Kaagvere, Lääniste ja Mäksa külas ning Tartu vallas Äksi alevikus.

23. juunil kella 21.32 ajal põles Elva vallas Kulli külas vana saviseintega laut, kus olid vanad rehvid. Päästjad kustutasid tulekahju kell 23.04.

24. juunil kell 22.45 teatati, et Vahi alevikus Vahi tänaval on näha tumedat suitsu ja leeke. Päästjad leidsid hoone lähedal põleva suure lõkke, mis kustutati.

25. juunil kell 4.27 teatati, et Tõrvandi alevikus Kurekella tänaval lõi äike majja. Päästjate saabudes selgus, et kahjustada oli saanud maja gaasikatel, elektrisüsteem ning koduseadmed. Lisaks kontrolliti hoone tuleohutust.

Tagasi üles