Tartu tunnustab medaliga kuut teenekat tartlast

Armas Riives
, reporter
Copy
Linnapea Urmas Klaas annab Tartu linna päeval, 29. juunil raekoja saalis üle Tartu medalid.
Linnapea Urmas Klaas annab Tartu linna päeval, 29. juunil raekoja saalis üle Tartu medalid. Foto: Sille Annuk

Tänavu on Tartu linna medalisaajate seas ülekaalus koroonakriisi eesliinil tegutsenud tartlased, kelle tööpanust neil keerulistel aegadel linn hindab.

Tartu linna medalid saavad tänavu terviseameti Lõuna regionaalosakonna juhataja Tiia Luht, Tartu ülikooli kliinikumi kriisikomisjoni juht Joel Starkopf, päästeameti Lõuna päästekeskuse juht Margo Klaos, linna kauaaegne välissuhete juht Sirje Bork, kirjanik, näitleja ja kultuuriloolane Enn Lillemets ning ettevõtja Janek Veeber.

Linnapea Urmas Klaasi sõnul on Tartul ilus traditsioon tunnustada linna päeval teenekaid tartlasi Tartu medaliga. «See annab meile hea võimaluse teha möödunust kokkuvõte ja märgata inimesi, kes pühendunult oma igapäevatööd tehes on panustanud meie kõigi heaolusse ning linna arengusse ja toimimisse,» ütles linnapea.

Terviseameti Lõuna regionaalosakonna juhataja Tiia Luht on olnud professionaalne ja toetav koostööpartner Tartu linna kriisimeeskonnale kogu koroonakriisi vältel. Ta on nõustanud ja toetanud linna koole ja lasteaedu ning ürituste korraldajaid viiruse leviku tõkestamisel.

Joel Starkopf on olnud koroonapandeemia algusest Tartu ülikooli kliinikumi kriisikomisjoni juht. Tema juhtimisel korraldati ümber kliinikumi töö kriisivajadustele vastavaks, loodi ja sisustati vajalikud eriosakonnad. Märkimisväärse tähtsusega on Joel Starkopfi panus haiglate vahelise koostöö koordineerimisse.

Päästeameti Lõuna päästekeskuse juht Margo Klaos on olnud Tartu linnale pikaajaline ja professionaalne koostööpartner ohutus- ja kriisivaldkonnas. Tulemuslik on tema eestvedamisel tehtud tule- ja veeohutuse ennetustöö. Suurepärast tööd tegi Margo Klaos ka Lõuna regiooni eriolukorratööde juhina koroonakriisi ajal.

Sirje Bork töötas üle 20 aasta Tartu linnavalitsuse välissuhete juhina ja edendas aktiivseid suhteid Tartu sõprus- ja partnerlinnade ning paljude teiste koostööpartneritega. Oma tööga andis ta suure panuse Tartu rahvusvahelise tuntuse suurendamisse ja heade välissuhete hoidmisse.

Kirjanik, näitleja ja kultuuriloolane Enn Lillemets on teinud Tartu kultuuriruumi suuremaks. Ta on olnud agar Tartu kultuurielu jälgija ning tema esinemised ja kirjutised on pakkunud väga paljudele huvilistele inspiratsiooni. Enn Lillemets on Pallase ühingu algataja ja eestvedaja, kes on väga palju panustanud endisaegse Pallase kunstiühingu liikmete pärandi hoidmisesse ja tutvustamisse.

Ettevõtja Janek Veeber on aastaid toetanud tippsportlasi ja Tartus korraldatud spordiüritusi. AS Giga on Vanemuise sümfooniaorkestri Kassitoome suvekontserdi pikaajaline toetaja. Giga Investeeringute OÜ toel rajati Tartu raekoja platsile uisuväljak, mis valmistas rõõmu tuhandetele tartlastele.

Medalid antakse teenekatele tartlastele kätte Tartu linna päeval, 29. juunil kell 12 Tartu raekoja saalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles