Suri lastekirjanduse uurija Reet Krusten

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Reet Krusten märtsis 2004.
Reet Krusten märtsis 2004. Foto: Ove Maidla

Ööl vastu suve algust suri haiglas Kertu, Lauri, Anu ja Keiu ema, paljude laste vanaema ja mitmete vanavanaema Reet Krusten (11. III 1934 – 20. VI 2021). Avalikkus tundis teda kui kirjandusteadlast, lastekirjanduse uurijat ja kriitikut.

Reet Krusten uuris põhjalikumalt 1920. ja 1930. aastate lastekirjandust, avaldas sellel teemal artikleid ja lühiuurimusi, aga samuti arvustusi tänapäevase lastekirjanduse kohta. Kirjandusteadlane ja kriitik oli ka tema abikaasa Ülo Tonts (6. V 1931 - 19. XI 2016).

Eesti lastekirjanduse keskuse veebilehel on Reet Krusteni 80. sünnipäeva puhul avaldatud artiklis nimetatud teda meie lastekirjandusuurimuse emaks. Sealsamas on tema senise tegevuse tipuks märgitud 1995. aastal ilmunud arengulooline ülevaade «Eesti lastekirjandus», mis viis selle ala käsitlemise Eestis uurimuslikule, teoreetilise baasiga tasandile.

«Meil on nii palju ilusaid mälestusi ja armsaid hetki, mida meenutada,» kirjutab Reet Krusteni tütar Anu Tonts suhtlusmeedias. «Hoiame su rõõmsa naeru enda sees alles. Hüvasti, meie ilus ja armas ema!»

Reet Krusteni ärasaatmine toimub 29. juunil kell 13 Tartu krematooriumis.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles