Lemmit Kaplinski: Riiast rongiga Sükusse (7)

, Tartu volikogu esimees, SDE
Copy
Lemmit Kaplinski
Lemmit Kaplinski Foto: Sille Annuk

Keskpargi väärtustajate häält ei tohi delegitimeerida, vaid sellest tõukuvalt mõõta veel üheksa korda ja loobuda mõttemustrist, mis näeb praegu ranget hoonestusjoont ja tänavavõrku. Pole kahtlust, et Sükule on leitud parim võimalik asukoht.

Riigikogu kultuurikomisjon on pannud ette rahastada riiklikult tähtsate kultuuriobjektidena Estonia juurdeehitist, Kreenholmi kultuurikvartalit, Arvo Pärdi muusikamaja ja vast enim kirgi kütnud Tartu südalinna kultuurikeskust. On arusaadav, et tartlastele on nii mastaapne arendus lugematute arutelude fookuspunkt. Hea on, et diskussioon ei käi vaid keskuse enda üle, vaid selles mõtestatakse linna arengu võtmekohti laiemalt.

Nii sunnib mure elukeskkonna pärast küsima põhjuste järele, miks südalinna park ei ole oma asukohast hoolimata populaarne ajaveetmiskoht. Siit omakorda jõuame aruteluni rohealade funktsionaalsuse üle, pinkide, põõsaste, lilleniitude ja mängualadeni. Parkimiskorralduse küsimused käivad aga käsikäes aruteludega autovabaduse puiestee üle ja jõuavad tihti tõdemusele, et Tartu liikluses on vaja enam inimese mõõtu lahendusi.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles