Tartu noormaadleja teenis EMil viienda koha

Lenel Karu
Copy
Artur Jeremejev (vasakul) ja Georg Kristerson olid ainsad tartlased, kes EMil Eesti kadettide koondisse kuulusid.
Artur Jeremejev (vasakul) ja Georg Kristerson olid ainsad tartlased, kes EMil Eesti kadettide koondisse kuulusid. Foto: Rasmus Liisma

Pühapäeval lõppesid Bulgaarias kadettide Euroopa meistrivõistlused maadluses ning Tartust pääses kehakaalus –65 kg pronksimatši Artur Jeremejev, kes üldkokkuvõttes teenis viienda koha.

Lisaks Jeremejevile kuulus Eesti noormaadlejate koondisse tartlastest veel Georg Kristerson kehakaalus –71 kg. Mõlemad treenivad Tartu Kalev-Englase klubis.

Jeremejevi esimene vastane oli Horvaatia maadleja Luka Ivančić, kelle ta alistas raske võitluse tulemusel 2:1. «Esimene matš tuli Arturile väga raskelt, on võimalik, et soojendus jäi liiga lühikeseks,» selgitas Tartu Kalev-Englase treener Kristjan Press.

Teine matš algas kõigest 20 minuti hiljem ning vastaseks oli Tšehhi maadleja Jiří​ Koran, kelle tartlane alistas 8:0.

Kolmandas matšis ootas vastas Moldova maadleja Valentin Pascaru, kellele Jeremejev oli Rumeenia turniiril kuu aega tagasi kaotanud punktidega 7:4. «Sel korral oli kodutöö hästi tehtud. Artur tegi võistluste ühe kauneima heite ning vormistas lõppskoori 9:0 Eesti kasuks,» kirjeldas Kristjan Press.

Poolfinaalis kaotas Jeremejev 0:4 Ukraina maadlejale Imed Khudzhadzele, kes hiljem teenis Euroopa meistritiitli. See tähendas, et ees ootas pronksimatš, kus Aserbaidžaani maadleja Kanan Abdullazade vastu tegi Jeremejev vea. «Vastane sai käe haardesse ja sooritas kolm ülevedu, Artur küll ründas teda teisel poolajal tugevalt, kuid lõppskooriks jäi 7:1 ja see tähendas EMil viiendat kohta,» rääkis Press.

Nüüd jätkuvad ettevalmistused juuli lõpus toimuvateks maailmameistrivõistlusteks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles