Murukastjad jätsid naabrid veeta ja tühjendasid tuletõrjekaevud (1)

Armas Riives
, ajakirjanik
Copy
Haaslava kodudes lõppes pühapäeval vesi otsa. See tekitas elanikes aga küsimuse, mis saab tulevikus, kui taamale kerkib veel kümneid uusarendusi ja joogivee tarbimine kasvab.
Haaslava kodudes lõppes pühapäeval vesi otsa. See tekitas elanikes aga küsimuse, mis saab tulevikus, kui taamale kerkib veel kümneid uusarendusi ja joogivee tarbimine kasvab. Foto: Sille Annuk

Pühapäeva öösel oli Emajõe Veevärgi avariitelefon punane: kella üheteistkümnest õhtul kaheni öösel helistas veevärki üle saja inimese Haaslavast ja Elvast, sest otsa oli lõppenud joogivesi.

Haaslava elanik Reimo, kes oma perekonnanime lehes avaldada ei soovinud, ütles, et suur oli tema imestus, kui kraanist enam tilkagi vett ei tulnud. «Õhtul tuled lastega jalutamast, oled must, tahad pesema minna ja end suure kuumuse tõttu jahutada ning siis tuleb välja, et vett ei olegi,» rääkis ta. Ka poed olid kinni ja ainuke variant, kust lastele joogivett saada, oli tankla.

Kuna Reimo pere veetarbimine on küllaltki väike ja muru kastab ta vähe, näis vee otsalõppemine talle seda kummalisem. Peagi kerkib tema kodu kõrvale uuselamurajoon 18 majaga. «Mis saab tulevikus joogiveest selliste kuumalainetega?» oli Reimol seepeale küsimus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles