Palavus sai haigla konditsioneerist võitu

Henn Uuetoa
, tartu@postimees.ee
Copy
Tartu ülikooli kliinikumis käib praegu mitme uue hooneosa ehitus. Ka traumatoloogia osakond, kus sisetemperatuur läinud nädalavahetusel ebameeldivalt kõrgeks tõusis, on hiljuti renoveeritud.
Tartu ülikooli kliinikumis käib praegu mitme uue hooneosa ehitus. Ka traumatoloogia osakond, kus sisetemperatuur läinud nädalavahetusel ebameeldivalt kõrgeks tõusis, on hiljuti renoveeritud. Foto: Sille Annuk

Nädalavahetuse kuumalaine andis end tunda ka Tartu ülikooli kliinikumis. Reedel autoõnnetuse tõttu haiglasse sattunud Evelin Kullman rääkis, et palavuse eest polnud pääsu ka kliinikumi äsja renoveeritud traumatoloogia osakonnas, sest intensiivravi palati konditsioneeri juhtpult näitas koguni 27 soojakraadi.

Kullman viidi reedel ülikooli kliinikumi pärast seda, kui ta sattus Kambja vallas ahelavariisse. Õnnetusele järgneva päeva ehk laupäeva hommikul ei ärganud ta mitte niivõrd arstide toimetamise peale, kui just palavusest. Kullmani sõnul olid konditsioneeriseadmed haiglas küll olemas ja tundusid ka töötavat, kuid õhuringlust ega jahenemist tunda polnud. Näiteks ei alandanud temperatuuri seegi, kui konditsioneer keerati 21 kraadi peale.

Ventilatsioon on korras

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles