Vedurite ülekuumenemine põhjustab Elroni rongide hilinemist (1)

Henn Uuetoa
, tartu@postimees.ee
Copy
Elroni reisirong Tartu vaksalis.
Elroni reisirong Tartu vaksalis. Foto: Margus Ansu

Pühapäeval kell 11.58 Tartust Tallinna startima pidanud Elroni reisirong asus teekonnale plaanitust üle kahekümne minuti hiljem, sest kuumuse tõttu ülekuumenenud masin tuli teise vastu välja vahetada.

Elroni müügi- ja arendusjuhi Ronnie Kongo sõnul on sellised vahejuhtumid praeguste ilmadega paratamatud ning tõdes, et hilinemisi ja rongide ülekuumenemisi on viimastel päevadel olnud teisigi.

Samuti ütles Kongo, et kuumuse jätkumisel võib hilinemisi veelgi ette tulla, sest ronge proovitakse liigse koormuse eest aeglasema sõidutempoga säästa. «Rongijuhtidele oleme öelnud, et kui on ülekuumenemise oht, siis võiks nad veidi rahulikumalt sõita ja graafikus püsimise nimel vähem pingutada,» lausus ta.

Kuigi kuumade suveilmadega võib rongiliikluses häireid olla, rõhutas Kongo, et enamik ronge ehk umbkaudu 95 protsenti sõitudest jõuab siiski sihtpunkti õigel ajal. Mistahes üle 30-minutilise hilinemise korral Kongo sõnul aga reisijate piletiraha tagastatakse. «Euroopas on see vahemik üldiselt tund aega, aga me oleme enda suhtes karmimad ja hakkame kompenseerima juba alates poolest tunnist.»

Et võimalikke hilinemisi vältida, soovitas Kongo, et ajakriitiliste reiside puhul valiks inimesed igaks juhuks varasema sõiduaja.

Elron on probleemi rongide tootjaga arutanud ning edaspidiseks loodetakse leida lahendus, mis aitaks ülekuumenemist vältida.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles