VIDEO ⟩ Ülikiire saeketi vahetamine aitas võistleja esikohale

Armas Riives
, reporter
Copy

Tartus avalöögi saanud kodune raiespordihooaeg pakkus nii meeste kui ka naiste klassis haarava võistluse, kust lõpuks väljusid võitjana Helvis Koort ja Karina Riive.

25 sportlast pakkusid hooaja hakatuseks tavapäraselt publikule vaatemängu ja parimaid metsatööoskusi Tartus. Reedel võisteldi Tartu Näituste messikeskuse platsil puude langetamises, laupäeval koliti juba päris südalinna, kus selgitati kaubamaja ees parimad neljal ülejäänud alal ja samuti kokkuvõttes.

Jõuproovil Tartu Karikas 2021 hargnes nii meeste kui ka naiste arvestuses tõeliselt haarav võitlus kuni viimase ala laasimiseni välja. Iseäranis dramaatiliseks kujunes kahe stardis olnud õrnema soo esindaja omavaheline duell. Kui kõik punktid kokku löödud, selgus, et Karina Riive (Team Stihl) edestas Kertu Evertit (H-Team) kõige napimalt: protokolli kanti neile vastavalt 1422 ja 1421 punkti.

Meeste hulgas noppis üldesikoha Helvis Koort (H-Team), kes näitas tõelist taset saeketi vahetamises. Tema saavutatud aeg 10,39 tähistab absoluutset kõrgklassi. Koorti senised säravamad saavutused on U24 vanuseklassi Euroopa meistrivõistluste hõbemedal (2012) ning Eesti meistri tiitlid aastatest 2017 ja 2019.

Lõpuks sai Luua metsanduskooli endine õpilane ja õpetaja ning nüüd iga päev saega metsatööd tegev Koort kokku 1611 punkti. Talle järgnesid viiendat põlve metsamees ja kuuekordne Eesti meister Taavi Ehrpais (H-Team; 1607) ning Raino Kivi (Team Stihl; 1592).

Tähelepanuväärse etteaste tegi ka juunioride klassi võitja Peeter Mitt (H-Team), kelle kogutud 1603 punkti jäi kahe päeva kokkuvõttes napilt alla vaid Koortile ja Ehrpaisile.

Raiespordihooaeg jätkub juulikuu viimasel nädalavahetusel Järvseljal, kus selgitatakse Eesti meistrid ning samal ajal ka kõige kiiremad ja osavamad noorendike hooldajad.

Eesti raievõistlusi korraldab Eesti metsaselts koostöös RMK ja Luua metsanduskooliga, võistlusi aitab rahastada keskkonnainvesteeringute keskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles