Tartu kunstioksjonil läks haamri alla pea 40 tööd

Tartu Postimees
Copy
Foto: Imat Suumann

Eilsel Tartu kunstimaja monumentaalgaleriis ja veebis peetud kunstioksjonil läks haamri alla pea 40 tööd ning mitmed kunstnikud tegid hinnarekordeid. 

Kokku osales oksjonil 48 autorit 50 teosega. Reigo Kuivjõgi juhtimisel läks oksjonil haamri all müügiks pea 40 tööd. Oksjoni hinnarekordi tegi Imat Suumann, kelle «Võrniku liin» läks 1500 eurose alghinna juures peale ülepakkumisi uule omanikule hinnaga 6350 eurot, mis on ka kunstniku seniseks oksjonirekordiks.

Isiklikud oksjonite hinnarekordid tegid ka Siiri Jüris (alghind 750 eurot, haamrihind 3250 eurot) ja Timo Kähara, kelle Sigmund Freudi kujutava maali hind tõusis 400 euro pealt 1800 eurole. Lisaks neile tegid suuremaid tõuse muuhulgas Urmo Teekivi, Regina-Mareta Soonsein, Kiwa, Mall Nukke ja Alar Tuul.

Oksjonipidaja Kuivjõgi sõnas, et toimunud hüpe nii oksjonile osalevate pakkujate kui ka hindade osas näitab, et publik on oksjoni formaadi omaks võtnud ja sellega tuleb jätkata. «Erinevad paralleelsed pakkumisvõimalused toimisid sujuvalt ja ilma liigse ootamiseta ning tänu neile oli mugav osaleda igast Eestimaa paigast,» ütles Kuivjõgi.

Teist korda Tartu kunstnike liidu ja galerii Art & Tonic koostöös toimunud Tartu kunstioksjon avati algselt 25. veebruaril, kuid suleti peatselt koroonapiirangute tõttu. Oksjon lükati 26. märtsilt 18. juunile ning teistkordselt avati näitus kunstimaja monumentaalgaleriis 29. mail. Järgmise aasta oksjon toimub 25. märtsil 2022.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles