GALERII ⟩ Stomatoloogia kliiniku viimane pidu enne kolimist Maarjamõisa meditsiinilinnakusse

Armas Riives
, reporter
Copy

Täna õhtul toimus Raekoja platsil Tartu ülikooli kliinikumi stomatoloogia kliiniku kolimispidu, kus Tartu 2024 kultuuripealinna meeskond tänas kliinikumi töötajaid Tartu saksikoori kontserdi ja tänusõnadega.

Raekoja platsil asuv stomatoloogia kliinik on olnud hambaarstide kodu juba 1960. aastatest ning kasvatanud üles mitu põlvkonda hambaarstiteadlasi ja praktikuid. Et pakkuda patsientidele parimat nüüdisaegset ravi uusimate seadmetega, alustab kliinik juuni lõpus kolimist Maarjamõisa meditsiinilinnakusse.

Stomatoloogia kliinik kolib sujuvalt osakondade kaupa ning täies koosseisus alustatakse L. Puusepa 1a majas 12. juulil.

Tartu ülikooli kliinikumi stomatoloogia kliiniku juhataja dr Taavo Seedre ütles, et uutesse ruumidesse on mugav siseneda ka piiratud liikumisvõimega inimestel ja et uudne hambaravi kabineti sisustus võimaldab ravida ka ratastoolis patsiente.

Et stomatoloogia kliinik on ainus hambaraviasutus Tartus ja Tartumaal, kus osutatakse erakorralist abi ka nädalavahetustel ning riiklikel pühadel L. Puusepa 8 majas, on kogu erakorraline abi tagatud ka kolimisperioodil, kinnitas dr Seedre.

Tartu 2024 juht Kuldar Leis ütles, et Tartu 2024 meeskonnal on plaan alustada uutes ruumides tööd novembrikuus. «Kultuuripealinna ettevalmistused koguvad tiitliaasta lähenedes hoogu, nii et hoiame linlastele teada-tuntud ruumide õhkkonda töisena. 2024. aasta annab Tartule ja Lõuna-Eestile suurepärase võimaluse paista Euroopa kultuurikaardil veel rohkem silma ning toetada sellega siinset ettevõtlust. Rõõm, et saame seda teha linnasüdames asuvates ajaloolistes ruumides, mis on linlastele kliinikuna tuttavad juba 1964. aastast,» sõnas Leis.

Tartu saksikoori juhendab Tartu 2024 finantsjuht Toomas Peterson. Saksikoori koosseisus astusid üles Emily Urla, Reet Ristmägi, Merlin Palu, Laura-Lotta Ivandi, Kärt Kriisa, Heleriin Peterson, Tarmo Kübar, Vahur Matteus, Sirle Arus ja Toomas Peterson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles