Range reegel jätab osad emad sünnitusmajas beebiga kahekesi (1)

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Hiljuti kolmanda lapse ilmale toonud Anni Reino rääkis, et see oli tema seni raskeim sünnitus ning taastumine olnuks palju kergem perepalatis koos kaaslasega.
Hiljuti kolmanda lapse ilmale toonud Anni Reino rääkis, et see oli tema seni raskeim sünnitus ning taastumine olnuks palju kergem perepalatis koos kaaslasega. Foto: Sille Annuk

Kuigi viirus taandub, on Tartu ülikooli kliinikumi sünnitusosakonnas olukord mõne pere jaoks tavalisest keerulisem. Lapseootel ja sünnitavaid naisi paneb imestama haigla kehtestatud reegel, et tugiisik, kelleks enamasti on lapse isa, tohib kaasa minna sünnitusele, kuid teistest patsientidest eraldatud sünnitusjärgsesse perepalatisse enam edasi minna ei tohi, kui ta pole vaktsineeritud või koroonat läbi põdenud.

Laps ja ema stressis

Hiljuti kolmanda lapse ilmale toonud Anni Reino rääkis, et tal polnud plaanis perepalatisse jääda, sest isa sinna ei lubatud. Kuid pärast rasket sünnitust ja pooleteise liitri vere kaotamist otsustas ta siiski peretoa kasuks, et seal kiiremini kosuda. «Mul oleks olnud väga vaja meest kõrvale, kasvõi tualetti minekuks, sest pärast nii suurt verekaotust oleksin võinud minestada, ja seal ei käi ämmaemandad iga poole tunni tagant kontrollimas, kas mul on kõik hästi,» rääkis Reino.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles