Randa kihutajad teevad supilinlastele tuska

Henn Uuetoa
, tartu@postimees.ee
Copy
Eile ennelõunal eiras tunni jooksul ristmikul eeskirja vaid üks randa kiirustaja, teised autojuhid olid ettevaatlikud. Kohalike sõnul on olud siiski muutlikud.
Eile ennelõunal eiras tunni jooksul ristmikul eeskirja vaid üks randa kiirustaja, teised autojuhid olid ettevaatlikud. Kohalike sõnul on olud siiski muutlikud. Foto: Margus Ansu

Supilinlaste seas tekitab rahulolematust ja hirmu Oa ja Piiri tänava ristmik, sest kohalike sõnul ei järgi paljud jõe äärde randa sõitvad autojuhid seal ettenähtud piirkiirust 30 km/h ega pea millekski parema käe reeglit. Linnavalitsus aga ei taha sinna autode hoo mahavõtmiseks liikluskünnist paigaldada.

Murelik arutelu sai alguse teisipäeval Supilinna Facebooki grupis, kui kohalik elanik Kristel Kaun postitas linnavalitsusele saadetud kirja vastuse.

Kauna arvates on ristmiku suurim probleem selles, et ülekäiguraja ja kõnnitee puudumise tõttu peavad jalakäijad käima sõiduteel, mistõttu tegi ta linnavalitsusele ettepaneku paigaldada sõiduteele autode hoo mahavõtmiseks künnised. Sellega, et ristmikul jalgsi liikuda pole turvaline, nõustusid paljud teisedki. Näiteks Oa tänava elanikule Kaisa-Triin Kosenkraniusele on silma jäänud, et eriti ebaturvaline on liigelda auklikul sõiduteel lapsevankriga ning tema arvates oleks vaja lõpuni ehitada kogu Oa tänav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles