Tartu linnajuhid räägivad üldplaneeringust kuu lõpus

Liisa Salekešina
Copy
Tartu.
Tartu. Foto: Kristjan Teedema

Linnavalitsus on nüüdseks vormistanud seisukohad Tartu uue üldplaneeringu avalikul väljapanekul esitatud arvamuste kohta ning tutvustab neid kuu lõpus.

Üldplaneering 2040+ oli avalikul väljapanekul 20. aprillist 20. maini ja selle aja jooksul peeti kümme piirkondlikku ja temaatilist arutelu. Linlastelt laekus planeeringu kohta 440 arvamust ning nende kohta oli linnavalitsusel kohustuslik arvamus kujundada.

«Uus üldplaneering suunab Tartu arengut järgmised paarkümmend aastat, selle koostamisse on panustatud palju energiat ja selle valmimisele andsid panuse paljud tartlased ning ka eksperdid väljastpoolt Tartut,» lausus abilinnapea Reno Laidre (pildil). Ühtlasi leidis ta, et koroonaaja reeglite tõttu uudsel digitaalsel moel – Zoomi ja Youtube’i vahendusel – peetud avalikud arutelud õnnestusid hästi ja neil registreeriti kokku pea tuhat osalemist.

Rääkides praegu kõneks olevatest olulisematest muudatustest, tõstis Laidre esile Emajõe-äärset matkarada. Nimelt pole mitmed selle piirkonna maaomanikud nõus linna hooldatava matkarajaga, mistõttu mitmes lõigus kavandatakse matkaraja asemele seadusest tulenev kallasrada. Suurimaks erisuseks seal liikumisel on see, et kallasrajal liikumise võimaldamine on kinnistute omanikele kohustuslik.

Rohkelt esitati arvamusi ka keskparki kultuurikeskuse ehitamise ja Ujula tänava pikenduse kohta. Planeeringus otsustati jätta keskpark hoonestatavaks 50 protsendi ulatuses ning võimaldada kavandatud kujul Ujula tänava pikendamist.

Üldplaneeringu põhilahenduse väljatöötamise ajal langetati otsused sadamaraudtee maa-ala tulevase kasutuse kohta – seal hakkab rohekoridor ulatuma Väiksest kaarest kuni Emajõeni.

Linnavalitsuse seisukohtade täpsem tutvustamine leiab aset 30. juunil kell 17 ERMis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles